Unilever va folosi doar plastic 100% reciclabil pentru ambalajele sale pana in 2025

Unilever Global-workers-recycling-wasteUnilever si-a luat angajamentul capana in 2025 toate ambalajele de plastic folosite de companie sa fie 100% reutilizabile, reciclabile sau compostate. Compania invita toti jucatorii din industria de bunuri de larg consum sa accelereze evolutia spre o economie circulara. Din cantitatea de ambalaje de plastic folosite la nivel mondial, 14% ajung in fabricile de reciclare, 40% ajung in gropile de gunoi si o treime in ecosisteme fragile, conform datelor comunicate de Fundatia Ellen MacArthur (EMF). Se estimeaza ca pana in 2050, in oceane va fi mai mult plastic decat pesti. William McDonough, arhitectul si liderul economiei circulare,afirma ca designul ambalajelor reutilizabile este unul dintre cele mai puternice provocari de design la nivel global – o provocare similara cu scalarea energiei regenerabile pentru a contracara schimbarile climatice.

Paul Polman, Unilever CEOAmbalajele din plastic au un rol important pentru ca produsele noastre sa fie atractive, agreabile si sigure pentru consumatori. Insa este evident ca, daca ne dorim sa continuam sa beneficiem de avantajele acestui  material versatil, noi, ca industrie, trebuie sa facem si mai multe pentru a ne asigura ca este utilizat intr-o maniera responsabila si eficienta si dupa ce este folosit de catre consumatori. Pentru a raspunde provocariiunui ocean de deseuri din material plastic trebuie sa lucram la solutii sistemice – unele care sa opreasca, in primul rand, patrunderea deseurilor plastice in sursele de apa. Speram ca aceste angajamente ii vor incuraja pe alti jucatori din industrie sa faca progrese in a se asigura ca toate ambalajele de plastic sunt 100% reciclabile si reciclate.
De asemenea, trebuie sa lucram in parteneriat cu guvernele si alti stakeholderi pentru a sustine dezvoltarea, scalarea si reprocesarea infrastructurii, procese critice in tranzitia catre o economie circulara. In final, cu totii ne dorim ca industria materialelor plastice sa devina complet circulara”, a declarat Paul Polman, CEO Unilever.

Pentru a ajuta la transformarea consumului global de ambalaje de plastic, Unilever va lua urmatoarele masuri:

  • Pana in 2025, tot materialul plastic folosit pentru produsele sale va fi reutilizabil, reciclabil sau compostabil
  • Isi va reinnoi calitatea de membru al Fundatiei Ellen MacArthur pentru inca trei ani si va promova si sustine initiativa New Plastics Economy a fundatiei. Ca parte a acestui proces, va face publica pana in 2020 intreaga gama de materiale plastice folosite pentru ambalajele sale pentru a crea un protocol pentru intreaga industrie
  • Va investi si prezenta intregiiindustrii solutia tehnica pentru a recicla ambalajele de tip pliculetcu mai multe straturi, in special cu regiunile de coasta, unde exista un risc mai mare de contaminare a oceanelor cu materiale plastice.

Unilever a anuntat deja ca va reduce cu o treime greutatea ambalajelor pe care le foloseste pana in 2020 si va utiliza mai mult plasticul reciclat, cu cel putin 25%, pana in 2025 (comparat cu 2015), ambele masuri fiind parte a Unilever Sustainable Living Plan. In 2015, Unilever a reusit sa isi atinga promisiunea de a trimite zero deseuri non-primejdioase in gropile de gunoi din zonele sale de productie.

Ca parte a angajamentului sau, Unilever se va asigura ca, pana in 2025, este tehnic posibil ca ambalajele plastice pe care le foloseste sa fie refolosite sau reciclate si ca vor exista exemple demonstrate si stabilite in folosul pietei ca este viabil din punct de vedere comercial ca mecanismele de reprocesare a plasticului sa recicleze complet materialul.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.