CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Unilever va transforma alimentele expirate in energie regenerabila

Depozit Unilever Aricesti PrahovaCompania Unilever, in parteneriat cu  Grupul Genesis Biopartner, va transforma in energie toate deseurile provenite din alimentele expirate de la depozitul Unilever din Aricestii Rahtivani, judetul Prahova. Astfel, produsele alimentare expirate, al caror management reprezinta un cost pentru orice producator de bunuri de larg consum (margarina, inghetata, mustarul, maioneza, ketchup-ul) vor fi transformate in energie regenerabila. Produsele Unilever vor fi transformate in biogaz si, ulterior, in energie regenerabila, in cogenerare, in cadrul primei statii romanesti construite la Filipestii de Padure, in judetul Prahova, de catre UnileverGrupul Genesis Biopartner. Statia proceseaza zilnic o cantitate de 50 de tone de substrat organic si produce energie regenerabila (electrica si termica). Energia electrica va fi livrata in reteaua nationala si energia termica (abur si apa calda), catre un consumator local.

Catalin Oprisan, Supply Chain Manager Unilever South Central Europe„Compania Unilever si-a asumat o politica de sustenabilitate cu obiective specifice  pana in 2020, iar acestea pot fi atinse in primul rand prin proiecte de lunga durata, cat si prin activitati punctuale. Colaborarea cu Genesis Biopartner inseamna un pas inainte in ce priveste contributia noastra locala la planul de sustenabilitate. Ne bucura faptul ca deseurile alimentare de la depozitul Unilever vor fi transformate acum in resurse esentiale pentru comunitate si intentionam sa gasim si de acum inainte astfel de solutii”, a declarat Catalin Oprisan, Supply Chain Manager Unilever South Central Europe.

Initiativa face parte din Planul Unilever Pentru un Stil de Viata Sustenabil (USLP), ce isi propune sa reduca impactul companiei asupra mediului si sa imbunatateasca impactul pozitiv asupra societatii. Planul urmareste trei mari obiective de realizat pana in 2020: sa imbunatateasca sanatatea si starea de bine a peste un miliard de consumatori, sa reduca la jumatate impactul asupra mediului de-a lungul intregului lant de productie si sa reduca consumul dematerie prima agricola numai intr-un mod sustenabil.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.