United Way Romania a strans peste 600.000 de dolari pentru cauze sociale

Fundatia United Way Romania a onorat, recent, in cadrul Galei United Way, cei mai generosi si dedicati parteneri cu ajutorul carora schimba anual vietile a peste 6.500 de oameni in situatii dificile. Companii, voluntari si organizatii neguvernamentale au primit trofee si diplome pentru donatiile financiare, activitatile de voluntariat si sprijinul oferite programelor sociale ale Fundatiei. United Way a recunoscut astfel contributia celor care au facut posibila strangerea a peste 600.000 de dolari in 2012, bani care s-au tradus integral in servicii educationale, medicale si sociale pentru copii, tineri cu dizabilitati si batrani din Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Cel mai important premiu, Trofeul de Platina, a fost castigat de Raiffeisen Bank pentru donatia de peste 100.000 de euro pe care angajatii si compania au facut-o in 2012.  Genpact a primit Trofeul de Aur pentru contributii de peste 50.000 de euro. Accenture, GlaxoSmithKline, Johnson Wax si Citi au fost rasplatite cu Argint pentru donatii de peste 25.000 de euro. AROBS Transilvania Software, Freescale, Royal Bank of Scotland, HP, Allianz Tiriac Asigurari, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Asset Management, Romtelecom si Saatchi&Saatchi au primit Bronz pentru donatii de peste 10.000 de euro. Diplome pentru alte contributii au mers la KPMG, DLA Piper, Kinstellar si Prima TV si la 34 de donatori Leadership, persoane care au donat mai mult de 1.000 de euro in nume personal.

O premiera pentru Gala, aflata la a noua editie, a fost onorarea a patru donatori care au contribuit anual cu mai mult de 10.000 de dolari in nume personal. Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Peter Weiss, director si consultant pentru mai multe companii internationale,  Marian Dinu, Country Managing Partner DLA Piper si Mike Hayde, CEO Western National Group, au devenit membri ai Societatii Alexis de Tocqueville, clubul international al donatorilor United Way care au impact major in comunitatile lor. Romania are pentru prima oara patru reprezentanti in Societate.

La Gala a fost lansat si conceptul Live United, care ghideaza modul in care United Way ajuta fiecare comunitate sa-si gaseasca resursele pentru a-i ajuta membrii sai cei mai vulnerabili. Comunitatea Live United este formata din 10.000 de oameni care traiesc in Romania: donatori, voluntari, specialisti in servicii sociale, copii, tineri si varstnici care primesc sprijinul de care au nevoie. Cu ajutorul United Way Romania, fiecare membru al comunitatii s-a implicat, a daruit bani si timp sau a primit servicii sociale cu impact pe termen lung. In centrul acestului mod de viata este credinta ca fiecare comunitate are resursele necesare pentru ca fiecare om sa aiba o viata demna. Modul de viata Live United este sustinut de Andreea Raicu, Ada Condeescu si Steven van Groningen, care vor promova in urmatoarele luni principiile sale de baza.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.