UPC a desemnat castigatorii celei de-a doua editii a concursului Tech School

UPC_ VoicePediaUPC Romania a anuntat, recent, castigatorii celei de-a doua editii a competitiei nationale de proiecte – Tech School. Proiectele au fot grupate pe categorii de varsta, valoarea totala a premiilor ridicandu-se la 25.000 de euro. Astfel, la categoria 11-14 ani, castigatoare au fost desemnate proiectele VoicePedia HelpDesk (realizat de Cristina Braga din Medias) si Arduino GPS (ai carui autori sunt Sebastian Darmaz si Laurentiu Ciobanu, din Targoviste). La categoria 15-19 ani, proiectul castigator ii apartine lui Iulian Lazar (17 ani) din Constanta, recompensat cu 7.000 de euro. Este vorba despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adancime mult mai mare decat cea la care un om rezista sub apa. La categoria 20-24 a primit finantare UPC_TechSchool_Robotul_Subacvaticde 7.000 de euro proiectul H.A.A.L (Human Accident Alert and Locator), un gadget de mici dimensiuni, care propune localizarea accidentelor in mod autonom. Ideea unui joc tactic, pe ture,  cu un sistem de definire a caracterului si a abilitatilor personajelor –The Call of Syox – i-a adus lui Alexandru Birzanu (22 de ani), din Iasi, premiul special din partea Juriului, constand in participarea la conferinta globala TED Youth 2014.

Ariana Badin, Director Marketing, Comunicare si PR UPC RomaniaTech School ne-a oferit sansa sa descoperim tineri extraordinari, cu idei proaspete si curajoase, cu multa energie si dorinta de a revolutiona lumea cu ajutorul tehnologiilor performante. Ne bucuram ca ii putem sustine sa isi transforme visurile in realitate si ca astfel de platforme contribuie la dezvoltarea unei generatii intregi de tineri”, a declarat Ariana Badin, Marketing Communication & PR Director UPC Romania.

Tech School este o competitie pe cinci arii ale tehnologiei – gaming, robotica, digital media, aplicatii si astronomie.In acest concurs au participat tineri cu UPC_TechSchool_HAAAvarste cuprinse intre 11 si 24 de ani, care si-au inscris pe platforma www.smartnation.roideile revolutionare. Acestea au fost jurizate de oameni de stiinta romani, mentori in cadrul programului, precum Adrian Buzatu – cercetator la Universitatea din Glasgow, Scotia si membru ATLAS/CERN,Catalina Oana Curceanu – prim-cercetator in domeniul fizicii particulelor elementare si al fizicii nucleare in cadrul Laboratori Nazionali di Frascati dell’INFN – Roma, Italia,  Adrian Dorobat – game designer laGameloft, Viorel Spinu – cofondator Robofun, Bogdan Florescu – cofondator Adonis Software, Ionut Cotoi – presedinte inventeaza.ro, precum si Victor Kapra – unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri din Romania pe noi tehnologii.

Peste 400.000 de pasionati de tehnologie au interactionat pe platforma online in primele 6 luni de la lansare. Smart Nation a mobilizato comunitate activa de 5.000 de utilizatori si promotori, care au generat peste 230 de proiecte in concursul Tech School.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.