UPS a redus emisiile de gaze cu efect de sera, in timp ce volumul livrarilor a crescut

UPSUPS a dat publicitatii Raportul de Sustenabilitate pe anul 2013 ce arata efortul continuu al companiei de crestere a sustenabilitatii prin abordarea „Committed to More”, prin intermeiul careia compania isi propune sa ofere, intr-un mod eficient, mai multe beneficii clientilor si comunitatilor, precum si mediului inconjurator. Totodata, compania a anuntat atingerea obiectivului de reducere totala a emisiilor de carbon in 2013, precum si indeplinirea in avans a targetului setat pentru 2016 de reducere cu 10% a consumului de combustibili in aer si la sol. Noul obiectiv setat de UPS este diminuarea cu 20% a intensitatii carbonului (UPS_Raport de Sustenabilitate_2013carbonul emis raportat la cresterea economica) inainte de 2020. Raportul evidentiaza si eforturile sustinute ale companiei de a reduce emisiile de gaze de sera, cat si impactul campaniilor umanitare desfasurate.

Scott Davis, presedinte si director executiv al UPS„Pentru o companie de logistica globala dependenta de vehicule si combustibil, ce transporta zilnic aproape 17 milioane de colete si documente, sustenabilitatea si cresterea sunt conectate fara doar si poate. Capacitatea noastra de crestere a volumului de livrari la nivel global si de reducere, in acelasi timp, a emisiilor de carbon trebuie privita de companiile din intreaga lume ca un exemplu real ca este posibil sa avem grija mediu, in timp ce raspundem cerintelor in crestere ale clientilor”, a declarat Scott Davis, presedinte si director executiv al UPS.

Conform raportului, pentru al doilea an consecutiv, strategia UPS de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera a dat rezultate si a permis companiei sa livreze mai multe bunuri si sa emita mai putine gaze, in acelasi timp. In 2013, emisiile de gaze cu efect de sera au fost diminuate cu 1,5% comparativ cu 2012, in timp ce volumul livrarilor a inregistrat o crestere de 3,9%.

In 2013, vehiculele UPS care folosesc cUPS_2012 Sustainability Report1ombustibil alternativ si tehnologie avansata au parcurs peste 88 de milioane de kilometri si au economisit 21,9 milioane de litri de benzina si motorina. Din 2000, flota a parcurs peste 560 de milioane de kilometri, economisind 130 de milioane de litri de benzina si motorina. Economia obtinuta plaseaza compania pe drumul spre a-si atinge obiectivul de 1,6 miliarde de kilometri parcursi cu vehicule utilizand combustibil alternativ si tehnologie avansata pana la sfarsitul lui 2017.

Introdus in SUA in 2013, sistemul On-Road Integrated Optimization and Navigation (ORION) reprezinta colana vertebrala a strategiei de reducere a emisiilor de gaze a UPS. ORION utilizeaza algoritmi pentru a determina rutele optime de ridicare si livrare zilnica a coletelor. Folosind ORION, UPS a optimizat 10.000 de rute in 2013, economisind peste 5,6 milioane de litri de combustibil si 14.000 de tone metrice de dioxid de carbon.

In 2013, donatiile in natura si cash oferite de UPS in scopuri umanitare au atins 7,5 milioane de dolari, insemnand 250 de transporturi umanitare in 46 de tari.

UPS 2013 Corporate Sustainability Report

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.