UPS Romania a dat peste 4.000 de carti la 13 scoli din mediul rural

UPS Romania, in parteneriat cu organizatia World Vision Romania, au reusit sa stranga in cadrul campaniei “O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe!” aproximativ 4.000 de carti. Toate acestea au fost donate celor 13 scoli generale incluse in program, la care invata peste 3.000 de elevi. Cartile au ajuns la scolile din judetele Ialomita (Rosiori si Maia) si Valcea (Danicei, Ionesti, Orlesti, Scundu, Mihaesti, Francesti, Sirineasa, Nicolae Balcescu, Galicea, Popesti si Olanu). Bibliotecile beneficiare si-au extins astfel lista de titluri cu manuale scolare obligatorii si alternative pentru elevii din clasele I-VIII, carti de cultura generala, opere din literatura clasica si contemporana – atat dintre cele incluse in bibliografia scolara, cat si pentru lectura suplimentara.

“Am lansat aceasta campanie cu ideea ca orice copil trebuie sa aiba acces la lectura si ne-a impresionat reactia publicului la nevoia reala a unor copii de a-si imbogati cultura generala prin intermediul cartilor. Donatiile sunt cu atat mai semnificative cu cat o mare parte a fost realizata de catre elevii unor scoli bucurestene. Bucuria si entuziasmul cu care copiii au primit aceste carti m-au emotionat si m-au convins ca astfel de actiuni merita atentia noastra si in viitor”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, Director General UPS Romania.

Actiunea de colectare a cartilor s-a desfasurat in perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, in 21 de locatii din Bucuresti. Transportul cartilor, realizat de UPS Romania catre centrele locale World Vision, a avut loc la sfarsitul lunii februarie.

“Pentru ca noi credem in sanse egale pentru copiii de la sat si oras, prin activitatile noastre ne straduim sa deschidem orizonturi noi copiilor. Cartile nu numai ca reprezinta un fundament pentru scoala, dar au mai ales un rol important in stimularea imaginatiei. Avem nevoie de astfel de parteneriate ca cel cu UPS prin care companii si oameni vin alaturi de noi. Cei mici de azi sunt adultii de maine, partenerii, angajatii, liderii societatii. E important sa le dam sanse sa creasca, e important sa le dam ce sa citeasca”, a declarat Catalin Popa, Director National World Vision Romania.

Campania UPS Romania de donare de carti s-a bucurat de sprijinul librariilor Carturesti si Mihai Eminescu, al centrului comercial AFI Palace Cotroceni, precum si al unor institutii de invatamant din Bucuresti. UPS Romania a asigurat sprijinul logistic pentru transportul cartilor donate catre judetele beneficiare. De asemenea, depozitarea si sortarea cartilor colectate au avut loc la sediul UPS din Otopeni, cu ajutorul angajatilor companiei si al voluntarilor World Vision Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.