UPS Romania si World Vision aduna carti pentru elevii din mediul rural

UPS Romania, impreuna cu organizatia World Vision Romania, a lansat campania de responsabilitate sociala “O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe!”. Prin intermediul acesteia peste 3000 de elevi din clasele I-VIII din mediul rural vor beneficia de cartile donate in anumite locatii din Bucuresti. Cartile colectate in timpul campaniei vor completa bibliotecile scolilor generale vizate de program, din judetele Ialomita si Valcea, pentru a oferi elevilor posibilitatea de a cunoaste beneficiile lecturii. Campania se va derula in perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, cu sprijinul librariilor Carturesti si Mihai Eminescu, al centrului comercial AFI Palace Cotroceni, precum si al unor institutii de invatamant din Bucuresti.

“Din povestile citite in copilarie ne-am conturat cu totii idealurile pentru viitor. Speram ca aceasta campanie sa le duca imaginatia catre cele mai neasteptate si indraznete visuri”, a declarat Iulia Nartea, Director General al UPS Romania.

UPS Romania va asigura sprijinul logistic pentru colectarea si transportul cartilor donate catre scolile beneficiare. In plus, depozitarea si sortarea cartilor colectate vor avea loc la sediul UPS din Otopeni, cu ajutorul angajatilor companiei si al voluntarilor World Vision Romania. Cartile vor ajunge in bibliotecile scolilor incluse in program in luna ianuarie 2013.

“In cele mai multe dintre satele Romaniei accesul copiilor la lectura este foarte scazut. Bibiotecile de la tara au putine carti, iar saracia ii impiedica pe copii sa isi cumpere macar acele carti necesare la scoala. De aceea, World Vision Romania s-a alaturat cu bucurie acestei campanii, organizatia noastra militand de 22 de ani, prin proiectele derulate, pentru sanse egale pentru toti copiii, de la sat sau de la oras. Iar educatia si accesul la educatie pentru toti copiii Romaniei reprezinta un obiectiv prioritar pentru noi. Multumim partenerilor nostri si va invitam pe toti sa veniti in punctele de colectare si sa donati o carte pentru un copil de la tara.”, a declarat Catalin Popa, director National World Vision Romania.

Toti cei care vor sa doneze o carte o pot face in cele 21 de locatii din Bucuresti, printre care librariile Carturesti (Verona, Muzeul Taranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piata Universitatii institutiile scolare din sectorul 5 (Liceul Stefan Odobleja, Liceul Dimitrie Gusti, Liceul Teoretic Dimitrie Bolinteanu, Colegiul Tehnic Energetic, scolile nr. 126, 135, 130, 141, 146), gradinitele nr. 35, 53, 126 din sectorul 5 si nr. 210, 218, 208 din sectorul 6, precum si Scoala Gimnaziala Little London si Little London Nursery School din sectorul 1.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.