Upstanders – Video-povesti Starbucks despre oameni obisnuti care isi ajuta semenii

upstanders 2 starbucksUn bucatar-sef porneste un restaurant impreuna cu fosti delincventi minori. Doi ofiteri ai fortelor navale americane ii ajuta pe soldatii raniti in confruntari sa-si recapete increderea si puterea prin surfing. O mama vrea sa transforme comunitatea in care traieste intr-un camin pentru refugiati. O femeie isi iarta atacatorul care a ranit-o cu un glonte si lupta sa-l elibereze din inchisoare. Starbucks a lansat, asadar, sezonul 2 al seriei de video-povestiri Upstanders.

Upstanders este despre oameni obisnuiti din America care incearca sa schimbe ceva in comunitatile in care traiesc, prin gesturile pe care le fac, prin curajul, atitudinile si actiunile lor. Howard Schultz, presedintele executiv Starbucks, a scris scenariile, iar impreuna cu Rajiv Chandrasekaran, vicepresedintele Starbucks, s-a implicat in productia celor 11 filme de aproximativ 10 minute fiecare.

Schultz si Chandrasekaran spera ca aceste video-povesti sa sensibilizeze oamenii, sa-i inspire, sa-i faca mai empatici si astfel sa contribuie la transformarea unei Americi al carei spirit civic s-a diminuat, spun ei.

Avem multe de invatat din ceea ce fac acesti oameni si din modul cum se comporta ei; avem nevoie de asta cu atat mai mult acum, intr-o America in care nu mai exista spirit civic comunitar și respect […], a declarat Howard Schultz.

Presedintele Starbucks spera ca sezonul 2 din Upstanders sa fie urmarit de 100 milioane de americani. Upstanders va fi difuzat de Amazon, prin serviciul Prime Video, dar si de Facebook, prin noua sa platforma video, Starbucks fiind prima companie non-media care va livra continut video prin noul serviciu Facebook.

Cu ocazia lansarii noului sezon Upstanders, Fundatia Starbucks a lansat si o competitie de proiecte – Upstanders Challenge. Americanii sunt chemati sa creeze videoclipuri de cate 1-3 minute despre organizatiile lor neguvernamentale preferate si despre impactul acestora in comunitate. In final, 25 de organizatii americane vor primi cate 25.000 USD pentru continuarea proiectelor lor comunitare.

Sursa foto: starbuckschannel.com

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.