Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Ursus Breweries a adus în România celebra bere cehească Kozel

KOZEL_bere tapana din Cehia

Ursus Breweries a adus în România celebra bere cehească Kozel. La evenimentul de lansare a fost expusă o construcție uriașă din lemn, sub formă de țap (simbolul berii Kozel), cu o înălțime de 15 metri, vizibilă de la o distanță de 2 kilometri. Toți cei care ajung în parcarea centrului comercial Băneasa în perioada până pe 29 mai pot să admire țapul gigantic și să deguste cele Kozel Ursusdouă tipuri de bere: Kozel Premium și Kozel Dark.

Kozel Premium este o bere blondă, ușor de băut, cu un gust bogat și calitate premium, iar Kozel Dark, este o bere cu gust răcoritor, ce a depășit așteptările în toate țările în care s-a lansat, fiind cea mai vândută bere dark din Cehia, conform studiilor realizate de Nielsen Retail Audit în anul 2021. Cele două beri sunt disponibile atât în varianta de 330 ml, la sticlă, cât și la doză de 500 ml.

Iulia Andresoiu - UrsusConsumatorii din România apreciază o bere de calitate și au fost întotdeauna impresionați de gusturi și experiențe noi. De aceea venim cu un brand nou, premium, cu tradiție cehă, o varietate de beri ușor de băut și ritualuri de servire care aduc un strop de inedit ieșirilor cu prietenii.”, a declarat Iulia Andreșoiu, Vicepreședinte Marketing Ursus Breweries.

O bere cehească cu poveste. Peste 100 de ani de calitate premium

Kozel a apărut în anul 1874 și înseamnă „țap” în cehă, iar o bere neagră se numea la acea vreme „bock”, cuvânt care înseamnă „țap” în germană. Fondatorul fabricii de bere, Franz Ringhoffer, și-a dat seama că era necesar să se distingă de concurenții săi și a început să producă în Velke Popovice o bere închisă la culoare, după tradiția locală, cunoscută local sub numele de Kozel. 

La acea vreme, prin Velke Popovice a trecut un pictor francez, care a fost mișcat de ospitalitatea localnicilor și, din recunoștință față de aceștia, a decis să creeze o emblemă pentru berărie. Pictorul s-a inspirat din figura țapului și a transformat-o într-un simbol.

Kozel este exportat și savurat în peste 50 de țări din întreaga lume, cum ar fi Finlanda, Suedia, Germania, Austria, Slovenia, Croația, Polonia, Cehia, Italia, Coreea de Sud.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.