Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Ursus Breweries a informat mii de femei despre efectele consumului de alcool in timpul sarcinii

Ursus - zero alcool in timpul sarciniiUrsus Breweries, in parteneriat cu Asociatia Mame pentru Mame, a incheiat editia pilot a campaniei “9 luni cu 0 alcool”, initiativa lansata anul trecut si dezvoltata ca parte a unuia dintre angajamentele de dezvoltare durabila ale companiei, acela de a promova un consum reponsabil de alcool. Consumul de alcool in timpul sarcinii este asociat cu o serie de riscuri, ce pot aparea atat la mama (avort spontan, nastere prematura sau intarziata), cat si la fat (Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale si Sindromul Alcoolic Fetal). La inceputul campaniei, conform primei cercetari sociologice realizate de Ursus Breweries prin intermediul Cult Market Research, peste un sfert dintre respondente considerau ca o cantitate mica de alcool, consumata ocazional in timpul sarcinii, nu dauneaza mamei sau copilului. Cercetarea a fost realizata in judetul Buzau, una dintre comunitatile in care compania este prezenta printr-o unitate de productie. La finalul campaniei, 74% dintre persoanele chestionate au aflat mesajul “Nu consuma alcool in timpul sarcinii!”.

De cele mai multe ori nu se acorda atentia necesara unui subiect atat de important. Viitorii parinti inca mai au perceptia eronata ca o cantitate mica de Robert Uzuna, Ursus Breweriesalcool consumata de mama in timpul sarcinii nu dauneaza sanatatii viitorului bebelus. Ursus Breweries, prin platforma www.desprealcol.ro, promoveaza constant un consum responsabil de alcool, ca parte a strategiei sale de dezvoltare durabila, Prosper. “9 luni cu 0 alcool” este prima campanie dezvoltata de un producator de bere din Romania care informeaza consumatorii asupra riscurilor consumului de alcool in timpul sarcinii. Suntem mandri ca am transmis, prin acest demers de pionierat, un mesaj direct catre viitorii parinti”, a declarat Robert Uzuna, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Astfel, campania de informare implementata sub forma unui program pilot care a presupus si o serie de seminarii in Ramnicu Sarat, Gheraseni, Pogoanele si Nehoiu, din judetul Buzau, a adus rezultate importante precum:

  • O crestere de la 13% la 28% a constientizarii grupului tinta cu privire la existenta unor posibile afectiuni care pot aparea la copii din cauza consumului de alcool de catre mame in timpul sarcinii.
  • 83% dintre respondentii din judetul Buzau considera acum ca aceasta campanie le va determina pe viitoarele mame sa adopte un comportament responsabil cu privire la consumul de alcool in timpul sarcinii.
  • 97% dintre respondenti considera ca aceasta initiativa este importanta si trebuie continuata.

Ana Maita, presedinta a Asociatiei Mame pentru Mame si cate un medic din fiecare localitate au fost prezenti in cadrul acestor seminarii. Intalnirile informative au reprezentat un cadru relevant de discutii despre importanta unui stil de viata sanatos si, mai ales, despre riscurile asociate consumului de alcool in timpul sarcinii.

Dana Rogoz, ambasadoarea campaniei si una dintre mamele responsabile din Romania, a sustinut campania de informare pe tot parcusul implementarii. Alaturi de Ana Maita si medicul din fiecare localitate, ea a discutat cu viitorii parinti despre importanta alegerii ei de a nu consuma alcool in timpul sarcinii.

Dana RogozM-am bucurat enorm sa fiu ambasadoarea acestei campanii, care nu se incheie aici, caci mesajul ei va merge mai departe prin intermediul tuturor femeilor pe care le-am intalnit in caravana, carora le-am vorbit pe blog sau pe platforma desprealcool.ro. Sunt femei care m-au privit in ochi si mi-au spus ca afland de la noi de efectele pe care le poate avea alcoolul in timpul sarcinii, nu vor risca si vor alege #9cu0. Atunci m-am simtit cu adevarat fericita de tot demersul si munca de echipa din spatele acestei campanii”, a declarat Dana Rogoz, ambasadoarea campaniei „9 luni cu 0 alcool”.

Campania de informare a avut acoperire nationala, prin distribuirea a peste 200.000 de pliante informative in toata tara, incepand cu luna iulie 2015, Luna Nationala de Informare despre Efectele Consumului de Alcool, cu accent asupra consumului de alcool in timpul sarcinii.

Mai multe informatii despre Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale sunt disponibile si in materialul de mai jos.

Zero Alcool in Timpul Sarcinii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...