CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Ursus Breweries își încurajează oamenii să fie autentici și mândri de tot ce îi face speciali, prin inițiativa „Shine as you are”

Inima oricărei companii este reprezentată de oameni, care, prin munca pe care o depun zi de zi, reușesc să dezvolte produse de calitate și apreciate de consumatori. În cazul Ursus Breweries, rezultatul muncii unei echipe dedicate este savurat cu fiecare sticlă de bere deschisă de cei care vor un moment de relaxare. Datorită oamenilor cu inițiativă și perseverenți, Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România și, pentru al treilea an consecutiv, a obținut certificarea de angajator de top oferită de către Institutul Top Employers, care arată preocuparea sa pentru a crea un mediu de lucru în care oamenii sunt în centrul tuturor deciziilor.

La locul de muncă, performanța este posibilă doar dacă oamenii care sunt diferiți și au experiențe complementare se reunesc în jurul unor obiective comune, pe care le abordează cu curaj și deschidere. Pentru a se asigura că aceștia se simt liberi să se exprime în mod autentic atunci când sunt la birou, Ursus Breweries, ca parte a grupului Asahi Europe & International, a definit strategia legată de diversitate, echitate și incluziune, sub umbrela „Shine as you are”. Compania a identificat mai multe arii în care și-ar putea concentra eforturile cum ar fi promovarea egalității și echității de gen, susținerea și integrarea persoanelor care au dizabilități sau provin din grupuri dezavantajate, dar și asupra rezolvării unor bariere care pot să apară din cauza discriminării față de comunitatea LGBTQ. Scopul „Shine as you are” este de a identifica și susține acele proiecte care au potențialul de a promova diversitatea și incluziunea, pentru a le oferi tuturor angajaților contextul potrivit în care să fie autentici și să fie activi într-un mediu în care le sunt apreciate atât abilitățile profesionale, cât și acele lucruri care îi fac să se simtă speciali și fericiți.

Primul pas – maparea proceselor care pot fi îmbunătățite

Pentru a identifica proiectele și acțiunile relevante pentru membrii echipei Ursus Breweries, a fost înființată o echipă de ambasadori interni care cuprinde reprezentanți din majoritatea departamentelor. Aceștia au misiunea de a stimula un dialog constructiv și educativ, menit să asigure un climat favorabil pentru înțelegerea elementelor care îi fac pe oameni diferiți, dar și felul în care un background sau preocupări diverse se pot reflecta în mod favorabil atât în evoluția personală a oamenilor, cât și în evoluția echipei. De asemenea, această echipă are misiunea de a identifica oportunități, dar și procese care pot fi îmbunătățite pe plan intern, pentru a evolua spre o abordare tot mai incluzivă.

Angajamentul Ursus Breweries asumat public și prin aderarea la Carta Diversității

Printre pașii importanți făcuți de Ursus Breweries în 2022 se numără și aderarea la principiile Cartei Diversității, care reprezintă și asumarea publică a misiunii de a crea un mediu de lucru incluziv, în care oamenii se simt apreciați pentru ceea ce sunt și primesc sprijinul de care au nevoie pentru a evolua.

Echitatea, incluziunea și diversitatea se numără printre preocupările constante ale companiei, care dorește să construiască un mediu în care este auzită vocea oricărui coleg și în care toată lumea se simte confortabil să contribuie cu idei, dar și să pună pe agenda internă problemele care îi preocupă.

De asemenea, în 2023 Ursus Breweries a participat la Luna Europeană a Diversității, organizând mai multe inițiative care au rolul de a promova egalitatea. În același timp, ambasadori interni ai Ursus Breweries au participat la programul cu certificare regională  „Workplace Inclusion Champion”, unde au participat la 7 module de training în format blended learning, care a avut rolul de a-i ajuta să dobândească competențele necesare pentru a defini strategia internă de management al diversității și accelerarea incluziunii.

CSR Awards

Ursus Breweries a semnat angajamentul LEAD Network de a susține egalitea de gen
Promisiunea de a construi un mediu de lucru fundamentat pe egalitatea a fost întărită și prin semnarea angajamentului Leading Executives Advancing Diversity Network. Ursus Breweries a demarat chiar în 2023 diverse acțiuni în această arie, de la programe de mentorat, la adaptarea echipamentelor de protecție al angajatelor sau a spațiului de lucru, la programe de re-boarding, la întoarcerea din concediul maternal sau paternal.

Implicare în comunitate

Pentru a contribui la identificarea unor soluții care să promoveze o cultură bazată pe incluziune și în comunitățile în care activează, Ursus Breweries colaborează îndeaproape și cu asociațiile nonguvernamentale locale. Astfel, alături de United Way, reprezentanții echipelor de HR au participat la traininguri menite să îi ajute să integreze în echipă persoanele cu dizabilități. La Timișoara, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, câțiva dintre angajații Ursus Breweries au lucrat cu beneficiarii proiectului Împreună pe piața muncii, persoane adulte cu dizabilități intelectuale, senzoriale sau motorii, și au confecționat lumânări parfumate, sub îndrumarea unei întreprinderi sociale, care redirecționează o parte din profit pentru programe dedicate acestora.

Ursus Breweries va continua să investească în proiecte care au rolul de a promova o cultură incluzivă și în 2023, asigurându-se că toți oamenii din echipă au o experiență bună la birou, se simt în largul lor și reușesc astfel să creeze conexiuni valoroase.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.