Ursus Breweries: Peste 1.600 de persoane, informate despre riscurile consumului de alcool în timpul sarcinii

Ursus - zero alcool in timpul sarciniiPiesa de teatru „30 +”, parte din Campania “9 luni cu 0 alcool”, a informat pe parcursul unui an peste 1.600 de femei si barbati asupra riscurilor consumului de alcool in timpul sarcinii. Alcoolul consumat in timpul sarcinii este asociat cu o serie de riscuri pentru sanatate, ce pot aparea atat la mama (avort spontan, nastere prematura sau intarziata), cat si la fat (Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale si Sindromul Alcoolic Fetal).

Piesa „30 +”, pusa in scena la Teatrul Godot, este parte din campania “9 luni cu 0 alcool”, lansata in 2015 de Ursus Breweries, in parteneriat cu „Asociatia Mame pentru Mame”, si continua unul dintre angajamentele de dezvoltare durabila ale companiei, acela de a promova un consum reponsabil de alcool.

La finalul unui an in care s-au jucat peste 20 de reprezentatii, mai mult de 1.600 de persoane au aflat prin intermediul piesei de teatru despre riscul consumului de alcool in timpul sarcinii. In acelasi timp, prin intermediul canalelor social media si media traditionale, mesajul „9 luni cu 0 alcool” a ajuns la mai mult de 300.000 persoane.

Robert Uzuna, Ursus BreweriesSuntem bucurosi ca am putut creste gradul de constientizare a necesitatii de a nu consuma alcool in timpul sarcinii prin intermediul acestei adevarate oglinzi sociale, care este teatrul. Reactia spectatorilor a fost extraordinara si, cu siguranta, ne-a motivat sa continuam sa sustinem si alte metode creative prin care sa contribuim la informarea comunitatilor de parinti si la prevenirea riscurilor ce pot aparea la viitorii bebelusi. Acest proiect inedit s-a inscris, de altfel, foarte firesc in randul eforturilor constante ale Ursus Breweries de a promova un consum responsabil de alcool.”, a declarat Robert Uzuna, Corporate Affairs Director, Ursus Breweries.

Dana Rogoz, ambasadoare a campaniei “9 luni cu 0 alcool”, a interpretat unul dintre rolurile principale in spectacolul ce are la baza scenariul autoarei americane Laura Shaine Cunningham si a dus mai departe mesajul de responsabilitate “zero alcool in timpul sarcinii”.

Ursus - Caravana 9 luni cu zero alcoolSunt fericita ca am putut sa transmitem un mesaj atat de important prin intermediul teatrului, si, in numele intregii echipe, multumesc Ursus Breweries pentru implicare.Este una dintre cele mai frumoase campanii din care am facut parte; sunt onorata sa fiu ambasadoarea ei si sa pot contribui, cu toata convingerea, la acest demers de pionierat dedicat viitoriilor parinti”, a declarat Dana Rogoz.


Ursus Breweries este primul producator de bere care a introdus in 2013 mesajul de responsabilitate, pe eticheta marcii REDD’S: “Nu consuma alcool in timpul sarcinii”. De asemenea, in 2013, Ursus Breweries a fost primul berar din Romania care a lansat o campanie de informare despre riscurile consumului de alcool in timpul sarcinii. In 2015, Ursus Breweries a extins campania atat la nivel de mesaj de responsabilitate plasat pe produsele sale, cat si prin diferite activitati si materiale de informare distribuite in toata tara, in cadrul campaniei “9 luni cu 0 alcool”.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.