Ursus Breweries: Peste 37.000 de descarcari ale aplicatiei Zero la Mie, in primul an de la relansare

Interfata_Zero la MieAplicatia de responsabilizare in trafic, Zero la Mie, dezvoltata de Ursus Breweries in parteneriat cu Politia Romana, a atins pragul de 37.000 de descarcari intr-un an de la relansare.

Aplicatia este un instrument util pentru toti cei care vor sa afle cu aproximatie timpul in care nivelul de alcool din sange va ajunge din nou la 0‰.. Aceasta este disponibila atat in versiunea pentru iOS, cat si pentru Android, si cuprinde functionalitati de testare create special pentru soferi.

Relansata la finalul anului 2018 cu o serie de noi functionalitati fata de varianta initiala, aplicatia Zero la Mie face parte din platforma de consum responsabil Despre Alcool creata de Ursus Breweries. Instrument de testare pentru utilizatori, aplicatia este totodata si un instrument de informare care reitereaza faptul ca limita legala de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.

Pornind de la o formula dezvoltata de fizicianul suedez Erik Widmark, Zero la Mie permite utilizatorilor sa afle timpul estimativ in care nivelul de alcool din sange revine la 0‰, prin parcugerea a cinci pasi simpli.  Pe baza datelor introduse in sectiunea bio precum gen, inaltime, greutate, cantitate si tip de alcool consumat, dar si intervalul de consum, este estimat un timp aproximativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Spre exemplu, unui barbat cu o inaltime de 180 cm si o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de cate 500 ml in interval de doua ore, ii este recomandat sa astepte 5 ore si 26 de minute pana la revenirea la 0‰ alcool in sange.  Daca utilizatorul a consumat alimente in perioada de consum de alcool, este recomandata adaugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicatie.

„Testeaza-ti echilibrul” este o noua functionalitate a aplicatiei prin intermediul careia utilizatorii isi pot verifica reflexele si controlul. Trebuie doar sa acceseze camera telefonului direct din aplicatie. Pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmata, iar utilizatorii care reusesc sa mearga drept trec testul. In caz contrar, acestora li se recomanda sa ia legatura cu un prieten sau sa cheme un taxi. In acest scop, aplicatia a beneficiat si de un parteneriat cu compania Clever Taxi, utilizatorii avand acces direct din aplicatie la reteaua de masini din Bucuresti si din tara. 

Dezvoltarea noii versiuni a Zero la Mie a pornit de la rezultatele studiului „Atitudini sociale privind riscul in trafic 2018” , care a indicat ca un procent important al soferilor din Romania inca mai conduc dupa ce au consumat alcool.

Despre studiul „Atitudini sociale privind riscul in trafic 2018”

Studiul „Atitudini sociale privind riscul in trafic 2018” arata ca proportia soferilor care declara ca li s-a intamplat sa conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice este de aproximativ 9% din totalul soferilor chestionati. Comparativ cu anii anteriori, se inregistreaza o scadere semnificativa a incidentei cazurilor de condus sub influenta alcoolului, de la 29% in 2008 la 9% in 2018, asa cum declara soferii romani. Scopul actiunilor de constientizare desfasurate in ultimii ani, cu aport consistent si din partea campaniei Zero la Mie, sustinuta de Ursus Breweries prin platforma desprealcool.ro, alaturi de Politia Romana, este de a contribui la aceasta evolutie pozitiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.