Ursus Breweries – premiata la GBI 2012 pentru utilizarea eficienta a resurselor

Ursus Breweries a fost desemnata castigatoare a sectiunii ”Utilizarea resurselor” pentru sectorul industrie/productie, in cadrul Green Business Index 2012, proiect ce masoara si premiaza responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania. In clasamentul general, Ursus Breweries este pe locul trei intre companiile care au responsabile fata de mediu. Pe langa acest premiu, Ursus Breweries a obtinut recunoastere si in cadrul sectiunilor ”Managementul deseurilor”, ”Impactul asupra mediului” si ”Dezvoltare Sustenabila”.

”Actiunile noastre, de protejare a resurselor, ne ajuta sa avem grija de ce este in jur si sa prezervam mediul pentru viitor. Misiunea noastra merge dincolo de a da viata berii in Romania, printr-o bere de calitate si o cultura a consumului responsabil. Misiunea noastra este sa facem aceste lucruri gandindu-ne la viitor,avem responsabilitatea de a ne  aduce contributia la o dezvoltare echilibrata si durabila a mediului in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Pentru a reduce la minimum cantitatile de apa folosite, Ursus Breweries a aplicat un management al utilizarii apei. Astfel, consumul mediu lunar a scazut cu 15-25% datorita proiectelor de investitii si actiunilor operationale pentru reducerea consumului specific, randamentul folosirii apei fiind de circa 27%. Un procent de pana la 50% din apa utilizata a fost recirculata, avand ca scop principal racirea echipamentelor.

Programul de investitii pentru proiecte de eficienta energetica implementat de companie a vizat modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare de energie electrica. Suma investita   s-a ridicat la peste 2 milioane de lei, iar cantitatea de energie economisita este de aproximativ 6.000.000 kWh. Pentru proiectele de eficienta energetica s-au investit aproximativ 10 milioane de lei in proiecte de reducere a consumurilor specific de apa si energie, ce au cuprins toate arii de la productie pana la transport sau consum.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.