Ursus Breweries si Politia au relansat aplicatia Zero la Mie, dedicata soferilor romani

ZerolaMieUrsus Breweries si Politia Romana au relansat aplicatia Zero la Mie, cu ajutorul careia utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ in care vor ajunge din nou la 0‰ alcool in sange.

Dedicata soferilor, noua versiune a aplicatiei include noi functionalitati prin care acestia pot testa daca se incadreaza in parametrii legali pentru a conduce un autovehicul. O alta noutate adusa de aplicatie este parteneriatul cu start-up-ul Clever Taxi.

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legala de 0‰ alcool in sange necesara conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, utilizatorii aplicatiei Zero la Mie parcurg cinci pasi simpli in care introduc informatiile necesare calculului.

Robert Uzuna, Corporate Affairs Director Ursus BreweriesUtilitatea Zero la Mie a fost dovedita de miile de utilizatori care au folosit prima varianta a aplicatiei si care au fost responsabilizati, credem, de rezultatul indicat. In procesul de dezvoltare a noii versiuni a Zero la Mie am pornit de la rezultatele studiului „Atitudini sociale privind riscul in trafic 2018”, care ne-au aratat ca, in ciuda progreselor inregistrate in ultimii 10 ani, un procent important al soferilor din Romania inca mai conduce dupa ce a consumat alcool. Fiind un actor responsabil in sectorul berii, am actionat in directia informarii participantilor la trafic si am considerat utila relansarea aplicatiei in preajma sarbatorilor, cand este nevoie de o atentie sporita in privinta consumului responsabil”, a declarat Robert Uzuna, Vicepresedinte Corporate Affairs, Ursus Breweries.

Zero la Mie este construita folosind formula de calcul dezvoltata de fizicianul suedez Erik Windmark si utilizata la nivel international. Pe baza datelor introduse in sectiunea bio, precum gen, inaltime, greutate, cantitate si tip de alcool consumat, dar si timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Daca utilizatorul a consumat alimente in perioada de consum de alcool, este recomandata adaugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicatie.

Spre exemplu, unui barbat cu o inaltime de 180 cm si o greutate de 80 kg, care a consumat 2 beri de 500 ml in interval de doua ore, ii este recomandat sa astepte minim doua ore si 40 minute pana la revenirea la 0‰ alcool in sange. Rezultatul este insa o recomandare, intrucat capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferita pentru fiecare persoana in parte.

Noua versiune a aplicatiei incorporeaza si „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii isi pot testa controlul si reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicatie, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmata. Daca reusesti sa mergi drept ai trecut testul! Daca rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afisat un mesaj de atentionare si responsabilizare, iar utilizatorului ii este recomandat sa contacteze un prieten sau sa comande un taxi.

O alta noutate in aplicatie este parteneriatul cu start-up-ul romanesc Clever Taxi. Cei care folosesc Zero la Mie au acces direct din aplicatie la servicii de transport in peste 20 de orase, iar cu ajutorul CleverPay au la indemana cea mai usoara modalitate de a plati cursa de taxi, instant. Mai mult, clientii noi ai Clever Taxi vor avea la dispozitie 10.000 de vouchere in valoare de 15 lei la prima cursa platita cu cardul prin aplicatie.

Zero la Mie, disponibila pentru moment pentru iOS, iar din prima jumatate a lunii februarie si pentru Android, este dezvoltata de Ursus Breweries in cadrul platformei de consum responsabil DespreAlcool.ro. Instrument de testare pentru utilizatori, aplicatia este totodata si o modalitate de informare care reitereaza faptul ca limita legala de alcool pentru conducerea unui autovehicul este 0‰.

Pentru un rezultat cat mai apropiat de realitate, este necesara introducerea informatiilor corecte, in concordanta cu consumul real de alcool.

Studiul „Atitudini sociale privind riscul in trafic 2018”  arata ca proportia soferilor care declara ca li s-a intamplat sa conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice este de aproximativ 9% din totalul soferilor chestionati, cu o frecventa ocazionala. Comparativ cu anii anteriori, se inregistreaza o scadere semnificativa a incidentei cazurilor de condus sub influenta alcoolului, de la 29% in 2008 la 9% in 2018, asa cum declara soferii romani. La aceasta evolutie pozitiva au contribuit si campaniile de constientizare desfasurate in ultimii ani, cu aport consistent si din partea campaniei „Zero la Mie” sustinuta de Ursus Breweries prin platforma desprealcool.ro, alaturi de Politia Romana.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.