Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Ursus Breweries si Politia Romana au dat startul campaniei Pastreaza controlul

Ursus - Daca mergi asa, nu sofa!Ursus Breweries si Politia Romana au dat startul campaniei “Pastreaza controlul!”, ce promoveaza consumul responsabil de alcool. Campania a fost dezvoltata pe doua directii si se adreseaza atat soferilor, prin componenta „Daca mergi asa, nu sofa!”, reamintindu-le ca nu trebuie sa se urce la volan daca au consumat alcool (limita legala este zero), cat si pietonilor, prin componenta „Nu transforma mersul pe strada intr-un sport extrem!”, recomandandu-le sa consume cu moderatie alcool atunci cand ies cu prietenii. Asta in conditiile in care impactulUrsus - Fii responsabil pe carosabil consumului de alcool in producerea de accidente rutiere tine si de pietoni, nu doar de soferi.

Robert Uzuna, Corporate Affairs Director Ursus BreweriesConsumul moderat de alcool este principalul mesaj pe care il transmitem prin noua campanie de informare. Este important sa fim responsabili atat in fata volanului, cand suntem soferi, dar si atunci cand ne aflam in postura de pietoni. Astfel, vrem sa tragem un semnal de alarma asupra pericolelor cauzate de consumul de alcool in exces, dar si sa oferim consumatorilor instrumente prin care pot estima timpul ramas pana la atingerea nivelului de zero la mie alcolemie in sange, precum aplicatia Zero la Mie, dezvoltata impreuna cu Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici. Initiativele de promovare a unui consum de alcool responsabil fac parte din strategia de dezvoltare durabila Prosper a Ursus Breweries, fiind unul dintre cele cinci obiective asumate de companie”, a declarat Robert Uzuna, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

In urma unui studiu realizat la finalul anului 2014, a rezultat ca tinerii din Bucuresti au estimat gresit timpul pana la eliminarea din sange a cantitatii de alcool consumate, indicand un timp mai mare decat cel calculat cu ajutorul aplicatiei Zero la Mie.

Totodata, multi dintre tinerii intervievati nu au stiut exact care este limita legala a alcoolemiei inainte de sofat, cat timp ii este necesar organismului pentru a procesa alcoolul consumat si pentru a ajunge la nivelul de zero la mie. Numai 54% dintre respondenti stiu ca limita legala a alcoolemiei pentru sofat este de 0 la mie, in timp ce peste trei sferturi dintre repondenti, 84%, apreciaza aplicatia Zero la mie si intentioneaza sa o foloseasca in viitor.

Astfel, pentru a creste gradul de informare asupra faptului ca Zero la Mie este limita legala a alcoolemiei pentru a sofa, Ursus Breweries si Politia Romana vor expune in Bucuresti mesajul grafic al campaniei Daca mergi asa, nu sofa!  in localurile partenere ale companiei din Centrul Vechi si Regie.

Campania este completata cu o a doua componenta de informare despre consumul moderat de alcool, adresandu-se direct pietonilor prin intermediul unui spot TV, dar si printr-o declinare in mediul digital.

Politia Romana si Ursus Breweries trag un semnal de alarma asupra pericolului la care sunt expusi pietonii daca circula pe strada sub influenta unui consum excesiv de alcool. Astfel, pietonii sunt incurajati sa nu transforme mersul pe strada intr-un sport extrem si sa isi pastreze controlul atunci cand consuma alcool la o iesire in oras sau la o petrecere, pentru a nu deveni victime ale unor accidente rutiere atunci cand merg pe strada.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...