URSUS rasplateste distractia responsabila la Festivalul UNTOLD

UrsusxUntold (2)URSUS va implementa in acest an la UNTOLD servirea berii la draft din pahar de hartie reciclabila, promovand un comportament responsabil fata de mediu, fara a compromite experienta consumului de bere la draught. In plus, participantii vor putea colecta paharele de hartie in containerele special amplasate in zona festivalului.

La fel ca in anii trecuti, festivalierii responsabili vor fi recompensati pentru contributia la colectarea si reciclarea dozelor de aluminiu.

La UNTOLD, URSUS aduce si sistemul inteligent ECOCAN de colectare a dozelor, pentru festivalierii responsabili fata de mediul inconjurator. Cu ajutorul a cinci dispozitive care pot colecta si compacta in vederea reciclarii pana la 4.000 de doze/zi fiecare, URSUS ii invita pe participanti sa returneze dozele de bere consumate in cadrul festivalului. Acestia pot castiga accesorii pentru distractie in functie de numarul de doze introduse in aparatele de colectare. Astfel, la 3 doze primesc un set de stickere retro de festival, la 6 doze o insigna, iar la 12 doze un tricou din editia limitata URSUSxUNTOLD Season 5. Implementarea activitatilor sustenabile in cadrul evenimentelor la care participam este parte integranta din strategia Ursus Breweries, iar acest lucru este posibil cu sprijinul partenerilor CanPack Recycling, EveryCanCounts Romania si GreenPoint.

Programul „Show you can!”

In cadrul festivalului, ca rezultat al parteneriatului Ursus Breweries si UNTOLD  se va prezenta proiectul castigator din cadrul  competitiei internationale „SHOW YOU CAN!”, lansata anul acesta in luna martie, in care au fost inscrise idei creative de instalatii functionale, pe tema reutilizarii si reciclarii.

Propunerea castigatoare a fost finantata cu suma de 10.000 de euro, iar in cadrul festivalului, castigatorul va avea accesul, transportul si cazarea asigurate. In plus, castigatorul competitiei, alaturi de urmatorii 4 finalisti au petrecut deja 5 zile la Bruxelles, intr-un internship in cadrul Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din cadrul Parlamentului European.

„Ursus Breweries este prima companie care a implementat colectarea selectiva si reciclarea ambalajelor la UNTOLD. Pentru editia a 5-a a festivalului, consecventi misiunii pe care ne-am asumat-o, aducem noi experiente prin care invitam participantii la festival sa contribuie prin exemplul propriu la protejarea mediului inconjurator. Suntem mandri, in special, de competitia internationala „SHOW YOU CAN”, care s-a bucurat de un mare interes si ale carei ecouri au ajuns pana in Parlamentul European. Capitol cu capitol, construim impreuna cu UNTOLD povestea „nespusa” a sustenabilitatii si multumim tuturor acelora care au venit alaturi de noi in aceasta calatorie.” a declarat Robert Uzuna, Vicepresedinte Corporate Affairs al Ursus Breweries.

Proiectul „SHOW YOU CAN!” face parte din actiunile Ursus Breweries si UNTOLD menite sa reduca cantitatea de plastic in festival, dar si sa ofere participantilor modalitati alternative de colectare selectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.