URSUS sustine Centrul Pentru Reabilitarea Ursilor Orfani

URSUS a demarat un parteneriat pe trei ani cu organizatia WWF Romania, prin care isi propune sa creasca nivelul de constientizare in ceea ce priveste importanta ursului brun in Romania ca specie simbol. Parteneriatul vine in contextul sarbatoririi a 135 de ani de existenta a companiei, prilej de a celebra ursul brun romanesc, simbol care a insotit intotdeauna istoria marcii. In cadrul acestui proiect Ursus va sustine activitatile singurului Centru pentru Reabilitarea Ursilor Orfani din tara noastra si din Europa, ce va purta de acum numele Centrul URSUS pentru Reabilitarea Ursilor Orfani. Centrul se afla in Muntii Hasmas, intr-o vale acoperita de paduri, departe de accesul omului, unde puii traiesc intr-un spatiu natural, in tarcuri de suprafata foarte mare. Ei sunt atent monitorizati, pentru a avea toate conditiile de crestere in siguranta. Monitorizarea si ingrijirea se asigura de catre specialistii centrului de la distanta, acest lucru fiind necesar pentru ca puii de urs sa isi dezvolte in mod natural toate instinctele innascute. Pana in prezent, centrul se poate mandri cu reabilitarea unui numar de 70 de ursi, care s-au reintegrat cu succes in natura.

“De la ursul brun berea noastra imprumuta nu numai numele, ci si personalitatea, atitudinea si mai ales o relatie cu totul si cu totul speciala cu romanii. Ursul brun romanesc are o importanta cruciala in mediul sau: ca varf de piramida a ecosistemului, conservarea sa contribuie la echilibrul altor specii si, totodata, o populatie de ursi reflecta intotdeauna un mediu sanatos. Ne-a impresionat povestea Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani si ne-a motivat ambitia si dedicatia echipei care lucreaza aici. Este singurul centru de acest gen nu doar din Romania ci chiar din Europa si prin sustinerea sa contribuim la viitorul  ursului brun romanesc. Parteneriatul nostru cu WWF Romania, una dintre cele mai active organizatii in protejarea ursului brun, devine o prietenie pe care ne-o dorim de impact si de durata pentru regii padurilor din Romania, o cauza de care ne leaga 135 de ani de istorie”, a declarat Marian Olteanu, Senior Brand Manager Ursus.

Centrul URSUS Pentru Reabilitarea Ursilor Orfani este singurul centru care ofera o sansa reala de supravietuire acestora, folosind metode de reintroducere a puilor de urs in mediul lor natural. Sustinerea marcii contribuie la asigurarea resurselor ce tin de buna functionare a centrului: refacerea tarcurilor de pe traseul de reabilitare,  hrana pentru puii de urs si dezvoltarea resurselor umane din cadrul centrului.

Un pui de urs petrece in medie doi ani in cadrul centrului. Pe masura ce creste, el trece in tarcuri tot mai mari, ultimul pas fiind libertatea. Hrana este oferita in asa fel incat puiul de urs sa isi gaseasca singur sursele de hrana pentru a-i imprima autonomie si independenta. Eliberarea se face in momentul in care se considera ca ursul este apt sa se reintoarca in padure si sa se protejeze singur. Ursii sunt echipati cu sisteme de teledetectie si monitorizati dupa eliberare o anumita perioada, pentru a se asigura adaptarea lor fara probleme.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.