VELUX România: ferestrele și soluțiile de protecție termică pot reduce amprenta de carbon cu până la 50%

Diminuarea amprentei de carbon, economisirea consumului de energie sau menținerea unei temperaturi confortabile în locuințe sunt aspecte relevante, cu precădere în sezonul cald. Temperaturile ridicate din timpul verii devin o constantă pentru câteva luni și pot genera provocări reale pentru cei care își petrec mult timp în locuințe. În acest context, VELUX România vine cu soluții de protecție termică, din materiale reciclate, care au o amprentă de carbon redusă cu 50%. Acestea sunt concepute pentru a reduce eficient căldura din interiorul locuințelor și au un impact semnificativ asupra consumului de energie.

Pe măsură ce temperatura crește, căldura din locuință poate afecta somnul, munca și activitățile de zi cu zi, iar oamenii caută soluții inovatoare pentru a-și menține camerele răcoroase. La o simplă căutare pe internet, se găsesc o varietate de soluții DIY („Do It Yourself”). Cu toate acestea, multe dintre ele se dovedesc ineficiente, iar implementarea acestora poate duce la consecințe neplăcute, precum apariția mucegaiului, creșterea facturilor la energie electrică sau defectarea echipamentelor electronice, susțin specialiștii VELUX.

Rulourile sunt disponibile în 8 culori noi, inclusiv 4 opțiuni de blocare a luminii și 4 opțiuni semitransparente, care permit controlul cantității de lumină naturală care să pătrundă în casă.

Totodată, specialiștii VELUX recomandă utilizarea soluțiilor sigure și eficiente pentru a evita supraîncălzirea locuințelor. Astfel, acestea pot fi esențiale pentru ca proiectul „Do It Yourself” să transforme casa într-un mediu mai plăcut, fără a investi în metode care nu aduc rezultate satisfăcătoare.

Potrivit acestora, blocarea sau controlul căldurii care intră în casă poate fi o modalitate utilă pentru a obține o schimbare semnificativă. Astfel, rulourile VELUX reduc căldura radiantă cu până la 76% și mențin încăperile de la mansardă la o temperatură confortabilă chiar și în zilele toride de vară. Plasa transparentă permite trecerea luminii și menține vizibilitatea exterioară, iar roletele exterioare pot reduce căldura care intră prin ferestre cu până la 93%. Atât roletele exterioare, cât și rulourile oferă intimitate și protecție împotriva luminii directe a soarelui, iar montarea lor este mai ușoară decât recrearea unor metode mai puțin eficiente, confecționate acasă.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți mulțumim pentru feedback!