Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR INTERVIU

VIDEO INTERVIU: Jeffrey Puritt – Presedinte/CEO, TELUS International: “Daca vrem succes in afaceri, trebuie sa facem bine in comunitatile in care activam”

JeffPuritt - Telus InternationalEchipa TELUS International s-a reunit, recent, in cel mai mare eveniment de voluntariat al companiei, TELUS Days of Giving.

Un numar de 350 de voluntari au renovat o cladire a centrului socio-medical HOSPICE Casa Sperantei de la Adunatii-Copaceni, pentru a fi transformata in Tech House. Acesta va fi un centru educational dotat cu cea mai recenta tehnologie (VR, realitate augumentata si inteligenta artificiala) care va imbunatati terapia copiilor cu afectiuni rare sau incurabile.

Prin finantarea oferita de TELUS International, in valoare de 80.000 de euro, centrul va beneficia si de o noua constructie care va fi locuita de personalul centrului.

TELUS International Europe a organizat pana in prezent patru evenimente din seria TELUS Days Of Giving, la Centrele de Servicii Sociale Pinocchio si Ciresarii din Bucuresti (in 2013 si, respectiv, 2014), la Scoala 136 din Bucuresti in 2015, precum si la Salcuta, in judetul Dolj (2015).

Pentru a afla mai multe despre actiunile de implicare in comunitate a companiei TELUS, am stat de vorba cu Jeffrey Puritt – President and CEO, TELUS International.

– De unde a plecat ideea initiativei “Days of Giving”?

– Originile initiativei “Days of Giving” vin de la compania-mama, TELUS din Canada. Unul dintre punctele forte ale TELUS este filosofia care pune accent pe tot ceea ce facem –  incepe cu crezul ca daca vrem sa avem succes in afaceri, trebuie sa facem bine in comunitatile in care angajatii nostri traiesc. Acest aspect este o recunoastere a faptului ca exista o simbioza intre companie si comunitate. Angajatii nostri isi duc traiul in comunitatile unde TELUS isi desfasoara activitatea. Daca, spre exemplu, comunitatile sunt nefericite, mai devreme sau mai tarziu, oamenii talentati din acele comunitati vor pleca. Un astfel de scenariu ar compromite posibilitatea nostra de a atrage angajati potriviti, ca ulterior sa furnizam servicii de calitate catre clientii nostri.

Pentru a pastra relatia companie-comunitate consideram ca trebuie sa facem investitii. Trebuie sa oferim ceva comunitatii unde activam.

Canada are un standard de viata ridicat, fata de multe tari din lume, insa si acolo sunt oameni saraci, dar sunt putini comparativ cu alte partii ale planetei unde TELUS opereaza. Nivelul de saracie este mare in economiile emergente si in tarile din lumea a treia unde avem activitati. In mod deosebit, aceste situatii creeaza o mare oportunitate pentru a implementa TDOG 2015 (2)filosofia noastra “We give where we live (Oferim acolo unde traim)” si pentru a amplifica impactul pe care il avem asupra comunitatilor beneficiare ale actiunilor noastre.

In ceea ce priveste angajatii TELUS, cred ca pentru o parte dintre acestia conceptul de voluntariat este mai putin cunoscut. Nu cred ca este destula experienta in aceste tari (emergente) privind participarea la evenimente de voluntariat. Nu este un repros, ci o observatie justificata. Daca traiesti intr-o tara care de curand a descoperit democratia, cred ca ai o prioritate justificata: sa-ti hranesti, sa-ti educi si sa-ti imbraci familia. A te gandi sa oferi ceva oamenilor mai putin norocosi reprezinta etapa urmatoare a civilizarii, intr-o oarecare masura.

La TELUS oferim un mediu de lucru atractiv, cu recompense, cu sanse de dezvoltare a carierei. Intr-un timp scurt, angajatii nostri din Romania, din Bulgaria, Guatemala, El Salvador sau Filipine deprind notiunea de-a oferi celor mai putin norocosi, datorita faptului ca au devenit rapid membri ai clasei mijlocii. Asadar, au un venit constant, isi cumpara masini, isi achizitioneaza locuinte. Dintr-o data, angajatii TELUS isi permit sa fie generosi.

Aceasta dinamica in comunitate creeaza o mai mare oportunitate pentru succesul afacerii noastre, deoarece atunci cand comunitatea este multumita oamenii talentati au o mai mare pondere.

Este similar cu mersul la pescuit. Daca oceanele sunt sanatoase exista mult peste pentru a fi pescuit. Daca infometezi, daca poluezi oceanul vor fi foarte putini pesti de prins.

Intregul interviu poate fi citit pe CSRleaders.ro

Materialul VIDEO poate fi vizionat in format mare pe site-ul CSRnews.ro.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

CSR ONG

In cadrul caravanei „Scrisori pentru Mos Craciun”, derulata in fiecare an de Fundatia Vodafone Romania, 1.000 de copii aflati in centre sociale si de...