Viitor Plus organizeaza Crosul Padurii in Parcul Tineretului

Asociatia ViitorPlus organizeaza cea de-a IV-a editie a Crosului Padurii, competitie ce va avea loc duminica, 4 noiembrie 2012, in Parcul Tineretului din Capitala. La eveniment sunt asteptati sa participe peste 600 de alergatori. Crosul Padurii va cuprinde trei probe la care se pot inscrie sustinatorii Padurii Copiilor: Cursa Lunga de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor de 1 km.

Padurea Copiilor este o campanie a programului ”Adopta un copac!”, prin care se doreste plantare cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. In primavara acestui an, au fost plantati primii 5.000 de puieti ai campaniei, iar pana la sfarsitul anului urmeaza a fi plantati inca 10.000 de puieti, in comuna Poroschia din judetul Teleorman.

“Crosul Padurii este un eveniment sportiv de strangere de fonduri cu traditie pentru programul “Adopta un copac!”. Cu fondurile obtinute se va continua activitatea de plantare a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania”, spun organizatorii evenimentului.

Pana in prezent, in cadrul programului “Adopta un copac!” s-au plantat peste 180.000 de puieti in 5 locatii: in comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi; Bragadiru din judetul Ilfov; Draganesti-Vlasca si Poroschia, judetul Teleorman – unele din cele mai slab impadurite judete din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.