Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR ONG

ViitorPlus a plantat de 12.000 de copacei in programul Adopta un copac

Cele 5 zile de voluntariat derulate de Viitor Plus in cadrul celei de-a XII-a editii a programului „Adopta un copac!” au implicat 310 persoane de toate varstele din Bucuresti si din Alexandria. Acestora li s-au alaturat 210 copii si adulti din Poroschia, comuna care gazduieste „Padurea copiilor”. Bilantul celor 5 zile de impaduriri a aratat un total de 12.000 de copacei si 2.500 de ore de voluntariat. In prima zi de impadurire au fost invitati sa participe alergatori, insotiti de familii si prieteni, practic toti cei care au sustinut strangerea de fonduri pentru „Padurea copiilor” la „Crosul Padurii powered by Dolce Sport (televiziunea de sport a Romtelecom)”, „UniCredit Leasing Transmaraton” si „Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon”.

„Natura este o resursa importanta pentru o societate sustenabila si, prin actiunile noastre de plantare, contribuim activ la intretinerea unui mediu mai verde.  Ne bucuram ca am putut sustine campania „Padurea Copiilor”, ce are drept scop plantarea si ingrijirea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, atat la evenimentul de alergare Crosul Padurii, cat si la activitatile de plantare din Poroschia, judetul Teleorman”, a declarat Ruxandra Voda, Director Comunicare Romtelecom & COSMOTE Romania.

Printre sustinatorii inflacarati ai „Padurii copiilor” se numara voluntarii veniti  din partea partenerilor financiari ai programului: Romtelecom, METRO Cash&Carry Romania, Euronet Service SRL, Smart Paynetwork SA, ProCredit Bank, RBS Romania si  Dr. Reddy’s Laboratories Romania. De asemenea, o contributie la strangerea de fonduri necesare programului au avut-o si partenerii 7card si Stem SURE.

Pentru tinerii din Poroschia, echipa ViitorPlus a pregatit trei sesiuni educationale non-formale: un joc de rol, un atelier de confectionare de casute pentru pasari realizate din PET-uri si plantarea unor arbori fructiferi si arbusti decorativi in curtea scolii din Poroschia, oferiti de bauMax Romania. Pentru majoritatea voluntarilor din Bucuresti, trainerii ViitorPlus au organizat  concursuri distractive cu intrebari despre padure, care au „testat” cunostintele dobandite de participanti la actiunea de plantare.

Actiunile ViitorPlus din aceasta toamna au inclus si activitati in cadrul proiectului „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti”.  La Ploiesti au fost plantati 400 de puieti, cu implicarea  voluntarilor partenerului TenarisSilcotub, care a asigurat si fondurile necesare derularii proiectului.

„Padurea copiilor” este o campanie de strangere de fonduri a programului de impadurire „Adopta un copac!”, prin care ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. „Adopta un copac!” este un program dezvoltat de ViitorPlus pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei. Lucrarile de impadurire se realizeaza in baza unor proiecte tehnice realizate de catre experti silvici. Aceeasi modalitate de lucru este valabila si pentru „Perdele verzi – Parcul Industrial Ploiesti”. Activitatile din proiecte includ atat plantarea arborilor si arbustilor, cat si ingrijirea lor timp de 5-6 ani, pana ce padurea/perdeaua forestiera atinge stadiul de masiv, in care nu mai are nevoie de lucrari de intretinere (prasile, completari) pentru a supravietui. De la lansarea proiectelor de impadurire in 2008, au fost plantati si ingrijiti peste 224.000 de puieti. In primavara anului 2014, va fi inaugurata prima padure „Adopta un copac!”, ce a atins stadiul de masiv.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...