Visa Europe a extins programul de educatie financiara BaniIQ

Visa Europe, impreuna cu celelalte banci membre din Romania si partenerii strategici, a extins programul de educatie financiara BaniIQ prin lansarea unei platforme interactive de training online. Aceasta include o aplicatie Facebook, precum si o aplicatie pentru telefonul mobil pentru administrarea bugetului personal. Cursurile din cadrul programului BaniIQ includ notiuni teoretice esentiale si studii de caz despre planificarea financiara, organizarea bugetului personal, modalitati de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire, investitii si multe altele.

“Platforma interactiva de educatie financiara presupune o sesiune de training online pe www.baniiq.ro.La finalizarea sesiunii de training, utilizatorii primesc o diploma oficiala care atesta cunostintele dobandite si, pana la finalul lunii septembrie, pot castiga si premii instant”, spun initiatorii programului.

Proiectul BaniIQ, lansat in 2012, este finantat de Visa Europe impreuna cu bancile membre din Romania, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, si implementat de Junior Achivement Romania. Programul se adreseaza atat tinerilor, cat si adultilor.

Cursurile destinate tinerilor sunt sustinute in acest an in perioada februarie – decembrie in liceele si universitatile din 64 de orase din Romania, de catre profesori care au fost pregatiti in prealabil in cadrul unor traininguri de educatie financiara organizate de Junior Achievement Romania.  De asemenea, sunt sustinute si cursuri destinate adultilor in reteaua nationala de biblioteci publice din cadrul programului Biblionet si prin platformele de training online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.