Visa Europe incurajeaza consumatorii sa utilizeze comertul electronic

Visa _europe _ Banii pe Net 2014Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania si organizatia non-profit Junior Achievement Romania, deruleaza in perioada 2014 – 2017 programul national Banii pe Net. Acesta isi propune sa fie un ghid complet de educatie si promovare a comertului electronic, accesibil pentru toti consumatorii online. Scopul programului este de a familiariza consumatorii cu serviciile financiare si instrumentele disponibile in mediul online, contribuind astfel la cresterea nivelului de incredere in platile electronice. Printre obiectivele programului se numara instruirea a peste 50.000 de persoane pana la sfarsiVisa _europe _ Banii pe Nettul acestui an si a 500.000 de romani pana la finalul anului 2017 cu privire la beneficiile comertului electronic si drepturile consumatorilor online.

Catalin_Cretu_director general_Romania_Visa_Europe„Romanii petrec mult timp pe internet, fapt ce reflecta atat cresterea constanta a numarului de cumparatori online, cat si intrarea a tot mai multi comercianti in mediul online. Visa a avut numeroase initiative de-a lungul anilor cu scopul de a informa asupra avantajelor comertului online si de a promova plata cu cardul. Programul Banii pe Net este cea mai ampla initiativa de acest gen si ne bucuram sa avem alaturi de noi parteneri atat de importanti. Este nevoie de o implicare atat din partea sectorului public, cat si a celui privat pentru a educa si informa publicul larg asupra avantajelor platilor electronice”, a declarat Catalin Cretu, Subregional Manager Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Programul Banii pe Net isi propune sa ofere cursantilor, in cadrul unor traininguri, informatii utile despre platile online, instrumente de comparare a ofertelor, drepturile consumatorilor online si siguranta cumparaturilor pe internet, prin intermediul a 8 capitole: Utilizarea internetului in Romania, Circuitul banilor pe net, Compararea ofertelor, Carduri Bancare si serviciul 3D Secure, Securitatea platilor online, Drepturile cumparatorilor online, Internet/Online Banking si Plata taxelor.

Programul Banii pe Net se adreseaza tuturor utilizatorilor de internet din Romania si se deruleaza atat prin traininguri offline, sustinute in scoli si licee de profesori asociati Junior Achievement Romania si de voluntari din cadrul bancilor membre Visa Europe, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, cat si prin traininguri online.
In parteneriat cu programul Biblionet, trainingurile Banii pe Net se deruleaza in bibliotecile publice din mediul urban si din cel rural.

Programul Banii pe Net este sustinut de companii din domeniul tehnologiei si industria platilor, precum PayU, Google, eMAG si Samsung.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.