Vodafone a dat startul unei noi etape a programului “O sansa pentru viata”

Vodafone Romania si Asociatia React au anuntat lansarea unei noi etape in cadrul programului national “O sansa apentru viata”, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange. Noua etapa a programului national de donare de sange presupune: renovarea Centrului de Transfuzii – astfel incat donatorii sa poata dona in conditii depline de siguranta si confort, organizarea a 100 de sesiuni mobile de donare benevola de sange la nivelul intregii tari si difuzarea unui spot TV de promovare a donarii benevole.

“Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan Avem nevoie de mai multi donatori benevoli. Colectarea de sange de la donatorii voluntari, neremunerati, reprezinta piatra de temelie a oricarui sistem transfuzional care isi propune sa asigure in conditii de siguranta cantitatea de sange si preparate sanguine necesara spitalelor. In 2011, aproape 83 de milioane de pungi de sange au fost colectate de la donatori voluntari, neremunerati, cu 8 milioane mai mult fata de 2004, tinta Organizatiei Mondiale a Sanatatii fiind de 100% donare benevola”, spun reprezentantii Asociatiei REACT.

Centrul de Transfuzii Bucuresti este cel mai mare centru de transfuzii din tara, care asigura zilnic necesarul de sange pentru mai mult de 800 de pacienti din spitalele capitalei. In Anul 2012 Asociatia React si Vodafone Romania au renovat parterul centrului si l-au dotat cu aparatura informatica moderna. Procesul de renovare a demarat cu recompartimentarea etajul 1 – cabinetele de consultatii, cele doua sali de donare, blocul de prim ajutor etc.

Caravana mobila se va deplasa  in 100 de locatii la nivelul intregii tari  pana la finalul anului 2013 si vizeaza in principal publicul altruist, tinerii din intreaga tara dispusi sa contribuie la salvarea de vieti omenesti. Pe situl www.pentruviata.org va fi publicat programul caravanei, cu orasele si adresele exacte unde se va realiza recoltarea de sange.

Programul de donare de sange “O sansa pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone Romania a fost lansat in mai 2008 cu scopul de a imbunatati sistemul transfuzional romanesc. Pana in prezent, in cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sange care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti. De asemenea, in anul 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii Bucuresti o autosanitara complet echipata, iar in 2012 a fost renovat parterul Centrului de Transfuzii Bucuresti. Investitia totala in programul “O sansa pentru viata” este de peste 300.000 de euro.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.