Vodafone a lansat Mobile for Good, program destinat sustinerii bolnavilor

Fundatia Vodafone a lansat Mobile for Good, unul dintre cele mai ample programe din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate. Astfel, pe parcursul unui an de zile, in cadrul Mobile for Good vor fi derulate programe speciale care vin in sprijinula trei categorii de beneficiari, respectiv: bolnavii de diabet, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu si sportivii cu dizabilitati intelectuale. Fundatia Vodafone Romania a investit in acest program 475.000 de euro, bani necesari pentru dezvoltarea celor trei aplicatii pe telefonul mobil, achizitionarea telefoanelor pentru asistentii Caritas si a beneficiarilor, a tabletelor pentru echipa de voluntari a Special Olympics si pentru glucometrele cu Bluetooth destinate bolnavilor de diabet. Totodata, beneficiarii programului „Mobile for Good” au acces la servicii de voce si date oferite gratuit, pe toata durata programului.

„Odata cu lansarea programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone se foloseste de puterea comunicatiilor mobile pentru a imbunatati viata oamenilor. Tehnologia ne poate ajuta sa ne monitorizam starea de sanatate, oriunde si oricand. Astfel, prin cele trei proiecte pilot, 750 de beneficiari vor folosi echipamente si servicii de comunicatii dedicate si vor avea acces gratuit la aplicatii pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sanatatii”, a declarat Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and corporate Affairs.

In parteneriat cu Fundatia Special Olympics, prin programul „Mobile for Good”, 100 de sportivi cu dizabilitati vor avea acces gratuit la o aplicatie pe telefonul mobil pentru monitorizarea sanatatii in cadrul competitiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicatii, sportivii sunt instiintati telefonic sau prin SMS, in legatura cu recomandarile pe care trebuie sa le urmeze in urma controalelor medicale. Tot prin programul „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone ofera voluntarilor Special Olympics tablete Vodafone pentru introducerea informatiilor medicale in aplicatie.

Al doilea proiect pilot se adreseaza unui numar de 500 de persoane care sufera de diabet de tip 1 (insulino-dependenti) si de tip 2, din toata tara, si este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia React. In cadrul acestuia, Vodafone pune la dispozitia beneficiarilor, gratuit, kit-ul „Controlin” cu ajutorul caruia, diabeticii isi vor putea monitoriza zilnic glicemia. Kit-ul „Controlin” contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile pentru un an de zile si acces la o aplicatie pe telefonul mobil. Aplicatia poate fi descarcata gratuit, de pe site-ul www.controlin.ro cu ajutorul unui cod unic pe care il vor primi cei selectati in program. Persoanele cu diabet care doresc sa se inscrie in program, trebuie sa completeze formularul disponibil pe www.controlin.ro Selectia va fi realizata de catre o comisie formata din medici diabetologi, nutritionisti si reprezentanti ai Asociatiei React.

Cel de-al treilea proiect pilot este realizat in parteneriat cu Asociatia Caritas Alba-Iulia, avand ca benficiari 150 de persoane varstnice care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Acestia au varste cuprinse intre 60 si 90 de ani si sunt din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures. Prin „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone ofera beneficiarilor150 de telefoane Vodafone 155,cu buton de panica, ce poate fi utilizat in situatii de urgenta. De asemenea, Fundatia Vodafone pune la dispozitia asistentilor Caritas, 150 de telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul carora sunt instiintati atunci cand beneficiarii ii alerteaza.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.