Vodafone acorda ajutor financiar suplimentar propriilor angajate care devin mame

VodafoneVodafone ofera un ajutor maternal suplimentar pentru femeile care lucreaza in cadrul companiei. Noile contracte au termeni semnificativi mai buni decat cei minimi stabiliti in multe dintre tarile in care compania opereaza. Noua politica include minimum 16 saptamani de plata integrala a salariului. Mamele care se vor intoarce la munca vor primi, pentru primele sase luni, plata integrala a salariului pentru saptamana de lucru de 30 de ore. Scopul noii politici este acela de a recruta si a pastra in cadrul companiei femeile care vor sa devina mame. Noile norme vor fi introduse la sfarsitul acestui an in toate tarile in care activeaza Vodafone, inclusiv statele din Europa, Africa, Asia si Orientul Mijlociu.vodafoneMame

vittorioColaoPrea multe femei parasesc locul de munca pentru ca au de facut o alegere foarte dificila intre a avea grija de copilul nou-nascut sau a-si mentine carierele. Noua noastra politica de maternitate va sprijini peste 1.000 de angajate Vodafone in fiecare an in tari care ofera o sustinere foarte putina sau deloc”, a declarat Vittorio Colao, Vodafone CEO.

Ajutorul oferit mamelor difera mult in diverse tari, dar oficialii Vodafone au decis sa ofere un standard minimum in aceasta privinta. Masura va avea cel mai mare impact in tarile din Africa, India si SUA, unde ajutorul minim este scazut.

Compania ar putea face economii de 19 miliarde dolari pe an daca numarul femeilor care vor prefera sa ramana in companie dupa ce nasc va creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.