Vodafone ajuta victimele cutremurului din Nepal

vodafone-backpack-netFundatia Vodafone, responsabila de proiectul “Instant Network”, se afla in Kathmandu si configureaza echipamentele necesare dezvoltarii unei retele instant, pentru a conecta echipele de salvare si familiile victimelor. Aceasta este prima dezvoltare a Instant Network Mini, un concept de “retea in rucsac”. Vodafone sustine eforturile de salvare cu o donatie de 100.000 de lire sterline. Instant Network Mini dezvoltat de Fundatia Vodafone, un dispozitiv portabil tip “retea in rucsac”, este amplasat in Kathmandu, Nepal, pentru a contribui la refacerea comunicatiilor in cateva dintre zonele afectate de cutremur. Instant Network Mini, un dispozitiv mobil care genereaza retea, cu o greutate de 11 kg, ce poate fi configurat in doar 10 minute, a ajuns in Nepal la bordul unui zbor comercial. Fundatia dispune de o echipa de voluntari, angajati ai Vodafone, gata sa lanseze si echipamentele aditionale Instant Network, o versiune mai mare a dispozitivului, de 100 kg – o retea mobila ce incape in patru valize – ce poate fi transportata cu orice zbor comercial, precum si noua versiune 3G a Instant Network.

Stabilirea comunicatiilor in urma unui dezastru natural este de o importanta vitala, atat pentru coordonarea echipelor de salvare cat si pentru a permite celor afectati contactul cu familia si prietenii. Prin programul nostru Instant Network, putem trimite oamenii si tehnologia noastra pentru a furniza sprijin privind comunicatiile in momentele critice”, a declarat Andrew Dunnett, Director, Fundatia Vodafone.

Echipa ce lucreaza impreuna cu ONG-ul Télécoms Sans Frontières urmeaza instructiunile operatorilor locali si ale ONG-urilor din Nepal in privinta locului si a momentului instalarii echipamentelor. Instant Network Mini poate conecta pana la cinci telefoane mobile pe o raza de 100 metri si permite trimiterea de SMS-uri catre mii de oameni pentru a furniza informatii esentiale in caz de dezastru. Echipamentul furnizeaza acoperire pe o raza de un kilometru. Instant Network a fost instalat si in Filipine in 2013, cand au fost efectuate peste 443.000 de apeluri si au fost transmise 1.4 milioane SMS-uri in 29 de zile. Fundatia Vodafone anunta, de asemenea, ca a efectuat o donatie de 100.000 lire sterline catre UK Disaster Emergency Appeal (DEC), pentru a sprijini eforturile de salvare din Nepal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.