Vodafone angajeaza femei talentate care au iesit din campul muncii timp de mai multi ani

Vodafone ReConnect 2017Vodafone Group a lansat programul ReConnect in toate cele 26 de tari in care opereaza, inclusiv in Romania, pentru a recruta femei talentate care au iesit din campul muncii timp de mai multi ani – in cele mai multe cazuri, pentru a se ocupa de familie. Sunt vizate femeile care doresc sa se intoarca sa lucreze cu norma intreaga sau cu program flexibil, dar intampina dificultati in crearea conexiunilor profesionale necesare sau redobandirea abilitatilor de care au nevoie. Programul ReConnect are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de angajati de-a lungul a trei ani, dintre care in jur de 500 de femei aflate intr-o pauza in cariera vor fi angajate pentru functii de conducere, reprezentand 10% din totalul recrutarilor externe pentru pozitii de management in Vodafone de-a lungul perioadei mentionate. In plus, Vodafone va recruta pana la 500 de femei care au facut o pauza in cariera pentru roluri in care acestea vor interactiona direct cu clientii.

Programul ReConnect va include activitati de recrutare si de informare a femeilor care si-au intrerupt temporar cariera, programe de pregatire pentru redobandirea si imbunatatirea abilitatilor profesionale pentru a ajuta femeile sa reintre in campul muncii, programe pentru managerii care recruteaza, pentru a-i ajuta pe acestia sa constientizeze si sa depaseasca prejudecatile pe care le-ar putea avea. De asemenea, programul va stabili anumite conditii de angajare concepute special pentru a reflecta provoVodafone ReConnect 02carile din viata femeilor care muncesc, care sa includa program flexibil de lucru si o revenire treptata la locul de munca (de exemplu, saptamana de patru zile lucratoare in primele sase luni).
Programul ReConnect completeaza alte initiative globale axate pe incurajarea si sprijinirea femeilor la locul de munca, printre care politica globala inovatoare a Grupului privind maternitatea, anuntata in martie 2015.

Angajamentul nostru este sa atragem oameni care provin din comunitati si societati diferite, iar ambitia noastra de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central in acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta si a mentine femei in roluri de conducere. Inovatii precum politica noastra globala privind maternitatea si noul nostru program ReConnect ne diferentiaza in randul femeilor care fac parte din echipa noastra in prezent si in viitor” – Vittorio Colao, Chief Executive Vodafone Group.

Cercetarea economica efectuata de KPMG la cererea Vodafone indica faptul ca, la nivel mondial, exista in jur de 96 de milioane de femei calificate, cu varste intre 30 si 54 de ani, aflate intr-o pauza in cariera, dintre care aproximativ 55 de milioane au avut pozitii de conducere de nivel mediu si superior. Studiul KPMG ofera informatii si despre potentialele beneficii economice aduse de reintrarea in campul muncii a femeilor cu acest profil. Astfel, daca toate aceste femei ar ocupa functii de conducere, valoarea asociata activitatii economice suplimentare generate (calculata ca valoare adaugata bruta) ar putea fi in jur de 151 de miliarde de lire sterline anual, iar cresterea totala a veniturilor pentru gospodariile acestor femei ar putea fi de aproximativ 419 miliarde de lire sterline pe an.

De asemenea, intr-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone pe un esantion de aproximativ 500 de femei din cinci tari, care sunt ori au fost la un moment dat intr-o pauza in cariera, peste 80% dintre respondente au spus ca este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc sa reintre in campul muncii dupa o pauza si pentru cele care muncesc, dar se ocupa si de ingrijirea familiei. Multe femei au declarat ca isi doresc sa aiba posibilitatea unui program de lucru flexibil (61%) sau cu jumatate de norma (51%).

1 Response

  1. Sorina spune:

    Foarte dragut. Dar pe cand si in Romania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.