Vodafone: Peste 300 de angajati construiesc 4 case la Cristian

Peste 300 de angajati ai Vodafone Romania participa in perioada 23-27 septembrie, ca voluntari, intr-un proiect de constructie de case pentru 4 familii defavorizate. Proiectul este realizat de Fundatia Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia Diaconia Ajutor International, in localitatea Cristian din judetul Brasov, iar beneficiarii sunt 4 familii lipsite de orice posibilitate de a avea o locuinta. Cei 300 de angajati ai Vodafone Romania care participa anul acesta in programul de voluntariat sunt din Bucuresti, Brasov si Ploiesti. Alaturi de voluntari, vor fi prezenti si membrii celor 4 familii beneficiare, precum si o echipa de specialisti in constructii. Casele vor fi in sistem duplex, dispun de suprafete de de aproape 100 de metri patrati si au fiecare cate trei camere. Valoarea totala a proiectului este de 110.000 de euro.

“Pentru noi, este deja o traditie sa sustinem, in fiecare an, constructia de case sociale. Ne bucuram ca, pana in prezent, 178 de familii au primit o locuinta datorita proiectelor finantate de Fundatia Vodafone, iar peste 2000 de angajati au mers pe santier ca voluntari”, a declarat Florina Tanase, Director, Legal & External Affairs si membru in Board-ul Fundatiei Vodafone Romania.

Cele 4 familii beneficiare ale proiectului sunt: Familia Stan: Alexandru (29 ani) si Heidrun Marinela (23 ani) sunt casatoriti de 4 ani si au impreuna o fetita, Alexia (2 ani). Locuiesc impreuna in beciul unei case (suprafata 30 m2) in localitatea Cristian, judetul Brasov.
Familia Neacsiu: Razvan (27 ani) si Alexandra (23 ani)  sunt casatoriti de 2 ani si au impreuna doi copii: David (2 ani) si Alexia (6 ani). Locuiesc, in prezent, intr-o singura camera, cu chirie, in  Rasnov, judetul Brasov.
Familia Lazar: Lucian (37 ani) si Mihaela (33 ani) sunt casatoriti de 8 ani si au impreuna trei copii, Olivia (6 ani), Ruben (4 ani) si Filip (2 ani). De-a lungul anilor au fost nevoiti sa se mute de 5 ori.  Acum locuiesc intr-un spatiu improvizat, intr-o fosta hala nefolosita,  impreuna cu alte 10 familii, in Sacele, judetul Brasov.
Familia Bulgaru: Ionut (30 ani) si Cristina (28 ani) sunt casatoriti de 5 ani si au impreuna doi copii: Carla (2 ani) si Nadine (1 an). Ionut provine dintr-un centru de plasament din orasul Victoria, unde a locuit de la varsta de 9 ani pana la 18 ani. Ionut si familia lui locuiesc in prezent cu chirie, intr-un apartament in Brasov si au dificulatati materiale majore.

Proiectul de constructie locuinte in Cristian a fost demarat de Fundatia Vodafone inca din 2012, cand patru familii s-au bucurat de locuinte noi construite cu sprijinul angajatilor Vodafone.

Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit, in total, peste 1,28 milioane de euro in constructia de case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.