Vodafone si REACT au invatat 9.000 de romani sa acorde primul ajutor

La un an de la inceperea campaniei „O viata poate depinde de tine!”, peste 9.000 de romani au participat la cursurile de prim ajutor sustinute de catre paramedicii SMURD. Campania, derulata de Asociatia React si Vodafone Romania, a presupus sustinerea unor cursuri gratuite de prim ajutor in 18 judete ale tarii, cu scopul de a responsabiliza publicul larg privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta. Campania „O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim ajutor atat in ceea ce priveste accesul rapid la asistenta de specialitate, prin apelarea numarului de urgenta 112, cat si in ceea ce priveste corectitudinea realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.

„Oricare dintre noi se poate confrunta cu situatii de urgenta acasa, la serviciu, pe strada si de aceea acordarea corecta a primului ajutor poate sa faca diferenta intre a supravietui sau nu. Ne bucuram foarte tare ca acest program are un succes atat de mare in randul romanilor si de aceea, vom continua sa il sustinem si anul viitor, cu un continut imbogatit”, a spus Florina Tanase, Senior Director, Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

In cadrul cursurilor, participantii invata manevre de prim-ajutor in situatii de stop cardio-respirator, de obstructie a cailor respiratorii, de fracturi, hemoragii, lesin, degeraturi, insolatie, arsuri si electrocutare si ceea ce este cel mai important, toti participantii exerseaza manevrele predate. Cele mai solicitate manevre de prim ajutor au fost stopul cardio-respirator, ingrijirea plagilor in caz de rani usoare si hemoragia.

Astfel, in total s-au organizat 367 cursuri pentru elevi, studenti, profesori, angajati ai unor institutii publice, ONG-uri sau companii private si pentru publicul larg. Cel mai varstnic participant, in varsta de 71 de ani, este din Sibiu si a invatat sa acorde primul ajutor in cadrul cursului organizat la Biblioteca Judeteana. Cel mai tanar are 7 ani si a invatat cum poate salva o persoana intr-o situatie de urgenta la cursul organizat la scoala Ioan Alexandru Bratescu, din Voinesti. In cadrul campaniei sunt organizate cursuri de prim ajutor specializate pentru diferite grupuri predispuse la accidente cum ar fi motociclistii sau biciclistii, dar si cursuri speciale pentru parinti.

Incepand de anul viitor, la cursurile de prim ajutor vor fi introduse alte noua manevre: manevra Heimlich pentru sugari, adolescenti si adulti, inec, stop cardio-respirator la sugari, pozitia laterala de siguranta, intoxicatii cu alcool, convulsii, hipo si hiper glicemie la diabetici, sangerare nazala.

Institutiile si ONG-urile care doresc sa ofere angajatilor cursuri gratuite de prim ajutor se pot inscrie pe site-ul campaniei www.salvez.ro

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.