”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”, la final de proiect

CSR NestSocietatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6 in parteneriat cu Asociatia CSR Nest anunta finalizarea proiectului ”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”. Proiectul a beneficiat de fonduri in valoare de 35.000 euro si a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 18 luni si s-a adresat cetatenilor care locuiesc sau muncesc in sectorul 6 Bucuresti, potentialilor voluntari si membri ai Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6, precum si voluntarilor din alte organizatii neguvernamentale care realizeaza interventii pentru grupuri vulnerabile.

Ana Derumeaux, manager de proiect Crucea RosieRezultatele proiectului Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila arata ca acesta a raspuns unor nevoi reale identificate in cadrul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si ca atare, impactul sau asupra organizatiei noastre a fost unul pozitiv. Ne bucuram ca prin acest proiect am reusit sa crestem baza de voluntari ai Crucii Rosii”, a declarat Ana Derumeaux, managerul de proiect.

Principalele rezultate ale proiectului ”Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila” sunt:

  • 7 sesiuni de cursuri organizate (cursuri de prim ajutor, cursuri de valori umanitare, cursuri de managementul diversitatii si egalitatii de sanse) care au insumat 84 de ore de formare si a reunit 124 de voluntari participanti;
  • au fost organizate 6 intalniri de tipul „Cafeneaua Voluntarilor” la care au luat parte 105 participanti;
  • au avut loc 6 reuniuni de schimb de experienta a membrilor Crucea Rosie pe tematici precum educatie pentru sanatate, prim ajutor si preventie dezastre la care au luat parte 107 participanti;
  • in cadrul proiectului a fost realizat un Ghid al Coordonatorului de Voluntari diseminat in toate cele 46 de filiale de Cruce Rosie la nivel national, alaturi de un DVD cu filmul de promovare a voluntariatului. Filmul surprinde imagini semnificative din cadrul activitatilor umanitare ale voluntarilor de Cruce Rosie.
  • Realizarea unei strategii si a unui plan de actiune pentru atragerea de noi membri si voluntari care a avut ca rezultat atragerea a 521 de membri cotizanti nou inregistrati in Filiala Sector 6 a Crucii Rosii precum si a 145 de voluntari nou recrutati de Filiala Sector 6 a Crucii Rosii pe parcursul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.