Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Voluntarii sustinuti de Vodafone spun la unison: “E usor sa ajuti”!

Dupa sase luni de voluntariat, ce au insumat aproape 20.000 de ore de munca si circa 9.500 de beneficiari, cei 18 Voluntari de Profesie sutinuti de Vodafone au ajuns la o singura concluzie: E usor sa ajuti!  Ei au lucrat pentru 18 ONG-uri ai caror beneficiari sunt copii si tineri cu dizabilitati, persoane bolnave de cancer, batrani, familii sarace, copii abandonati sau mame aflate in situatii de risc social.

Proiectele dezvoltate de voluntari au fost de o mare varietate.

“Am reusit ca 17 copii cu varste intre 12 si 15 ani, care provin din familii defavorizate, sa frecventeze programul pentru deprinderi de viata independente. Am mers la cumparaturi impreuna, am gatit, am mancat impreuna. Practic, acesti copii si-au gasit o familie.Toti copiii de acolo imi sunt foarte dragi”, a spus Claudia, Voluntar de profesie la SOS Satele Copiilor.

“Am dezvoltat un proiect de consiliere juridica pentru comunitatea din Costesti-Arges. Cele 6 luni de voluntariat au fost cele mai frumoase din viata mea. Am invatat ce inseamna compasiunea, ce inseamna sa te descurci bine cu putin. Cred ca fiecare dintre noi poate sa ajute. Nu e nevoie doar de bani. ONG-urile au nevoie in special de oameni care sa-i sprijine”, a spus Raluca, Voluntar de profesie la Asociatia Hercules.

“Sa ai 50 de copii de care trebuie sa ai grija, 56 de lei pe luna si doar trei angajati permanenti si sa primesti un voluntar pe care sa te bazezi 8 ore pe zi timp de sase luni este un lucru extraordinar”, a declarat Petruta Stanescu, Director Executiv al Asociatiei Hercules.

“Am facut un after school frecventat de 25 de copii din familii sarace. Unii dintre ei erau atat de saraci incat nu aveau nici macar cu ce se incalta. Ne-am implicat si am reusit sa strangem imbracaminte pentru ei, rechizite si sa le asiguram si o masa pe zi”, a spus Alexandra, care a lucrat ca voluntar la Crucea Rosie Iasi.

“Cu ajutorul unitatii mobile am dublat numarul de persoane testate de HIV si virusul hepatic B si C, peste 21.000 de persoane fiind testate gratuit. M-am implicat si in strangerea de resurse prin prevederea directionarii a 2% din impozitul pe venit catre Fundatie. Peste 1.200 de persoane sa completeze formularele necesare”, a spus Monica, voluntar de profesie la Fundatia Baylor Marea Neagra, singurul Centru de Excelenta din Romania pentru testarea virusului HIV si hepatitei B si C.

Urmatoarea editie a programului Voluntar de Profesie va fi lansata in mai 2012.

“Toate programele sprijinite de voluntari au fost foarte bune. Vom continua acest program atat la nivel national, cat si international, pentru ca rezultatele au fost celepe care le-am asteptat. Probabil ca  programul urmator se va desfasura tot pe parcursul a sase luni, insa numarul de voluntari nu-l stim deocamdata. Prin acest program vrem ca oamenii sa invete ca pot si au ce sa daruiasca, indiferent de situatia materiala “, a declarat Elena Serban, Directorul Fundatiei Vodafone.

Programul Voluntar de profesie se adreseaza celor care si-au dorit dintotdeauna sa lucreze intr-o organizatie non-profit. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si chetuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar primeste un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului Voluntar de profesie. Pentru acest program, in ultimii 2 ani au fost alocati 300.000 de euro.

Voluntar de profesie este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial sub numele de World of Difference. Pana astazi, peste 1.000 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 15 tari.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...