Voluntarii MOL Romania au curatat un spatiu din Gradina Botanica

Peste 50 de voluntari ai MOL Romania si ai Asociatiei Team Work au curatat, recent, o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, aflata in imediata vecinatate a sectorului Gradina Copiilor, din Gradina Botanica din Bucuresti. Uneltele de gradinarit Fiskars folosite de voluntari au fost donate Asociatiei Teamwork. Voluntarii au lucrat sub indrumarea unui biolog si a specialistilor asociatiei Team Work pentru a indeparta plantele invazive si a proteja speciile cu valoare botanica. Curatenia a presupus taierea lastarisului, strangerea frunzelor cazute, indepartarea vegetatiei invazive si „aerisirea” zonei curatate prin mentinerea speciilor de plante ce prezinta interes si valoare botanica.

“Credem ca dezvoltarea afacerilor si a comunitatilor nu pot merge decat mana în mana, iar faptele trebuie sa demonstreze acest lucru. Multumesc colegilor mei, partenerilor si voluntarilor Team Work alaturi de care am lucrat pentru ca Gradina Copiilor sa se invecineze cu un spatiu curat, luminos, placut la vedere”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Participantii au folosit unelte de gradinarit Fiskars, din gama celor aflate la vanzare la preturi promotionale in benzinariile MOL Romania: foarfeci simple sau cu mecanism de forta, foarfeci pentru ramuri groase sau pentru gard viu, ferastraie de gradina, cazmale, precum si o maceta din gama produselor pentru supravietuire in natura marca Bear Grylls. Uneltele, precum si manusile de protectie, au fost donate Asociatiei Team Work, care le  va folosi in viitoarele actiuni de curatire.

Colaborarea dintre MOL Romania si Team Work este una de durata. In 2011 si 2012 Team Work a amenajat zonele Gradina Bunicii si Gradina Copiilor din Gradina Botanica din Bucuresti prin programul Spatii Verzi Urbane, organizat de Fundatia pentru Parteneriat cu ajutorul fondurilor puse la dispozitie de MOL Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.