Voluntarii PETROM au adunat 650 de kg de gunoaie de pe plaja Corbu

Peste 100 de angajati ai companiei Petrom au ecologizat 3 km de plaja in localitatea Corbu-Constanta si au strans mai mult de 650 kilograme de deseuri. Aceasta a fost prima actiune din cadrul celei de-a doua editii a Campionatului de Voluntariat, proiect prin intermediul caruia angajatii sunt implicati in actiuni de voluntariat in comunitatile in care compania desfasoara operatiuni. Actiunea de voluntariat vine in sprijinul biodiversitatii si al ecosistemului din zona de coasta a plajei din Corbu, una dintre cele mai frumoase din Romania.

„In Petrom exista deja o traditie a voluntariatului, iar angajatii nostri sunt poate printre cei mai activi. Ne-am dorit mult sa-i aducem mai aproape de oamenii din comunitatile in care avem activitaţi. Pe langa sprijinul financiar acordat de Petrom proiectelor de dezvoltare comunitara, angajatii companiei contribuie prin voluntariat la  solutionarea unor probleme ale comunitatilor. Astfel, se leaga o legatura de lunga durata care ne va aduce beneficii ambelor parti. Speram ca aceste actiuni sa devina, in timp, o traditie locala”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii comunitare Petrom.

Cea de-a doua activitate din cadrul campionatului de voluntariat va avea loc pe 25 august, cand angajatii Petrom vor merge la Clejani (jud. Giurgiu). Ei vor ajuta la organizarea unui festival de muzica, dansuri si mestesuguri rrome. Vor fi readuse la viata traditiile lautaresti pentru a descoperi noi talente printre cei mici si a le promova. Activitatile de voluntariat vor continua pe 1 septembrie la Negrea (jud. Galati), unde voluntarii vor participa la amenajarea unui loc de joaca pentru copii. Pe 21 septembrie, la Zemes (jud. Bacau) angajatii Petrom vor ajuta la amenajarea unui traseu pentru mountain bike si vor da startul primei competitii de ciclism din Zemes.  Ultima activitate din aceasta editie a Campionatului de Voluntariat va fi pe 6 octombrie la Baicoi  (jud. Prahova). Acolo voluntarii vor reamenaja stadionul de rugby al echipei de juniori – CS Aurora Baicoi, contribuind, astfel, la realizarea visului  copiilor de a deveni campioni, creandu-le conditii mai bune pentru antrenament.

Actiunile de voluntariat vin in urma consultarii prealabile a autoritatilor si membrilor din comunitatile selectate.  In acest an, activitatile au fost alese astfel incat sa creeze premisele pentru continuarea acestora in anii urmatori, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor.

La editia din 2011 a programului, peste 150 de angajati Petrom s-au implicat ca voluntari in 25 de actiuni. Mai mult, o parte dintre ei colaboreaza si acum cu ONG-urile care au fost implicate in activitati.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.