Voluntarii Smithfield planteaza peste 6.000 de copaci in Timis si Arad

Angajati ai Smithfield Romania, elevi, profesori si autoritati locale vor planta peste 6.000 de copaci in 25 de localitati din judetele Timis si Arad. Puietii de  mesteceni, artari si salcii au fost transportati deja in locurile alese de specialisti pentru a fi plantati de catre echipele de voluntari.

Actiunea, initiata si sustinuta de compania Smithfield Romania, se deruleaza sub egida Miscarii nationale „Milioane de oameni, milioane de copaci”, un program menit sa incurajeze atat membrii societatii civile, cat si pe cei ai companiilor si ai autoritatilor sa se implice in protejarea si multiplicarea zonelor acoperite de arbori si arbusti.

„Plantarile de primavara si toamna au devenit deja o traditie pentru angajatii Smithfield, pe care doresc sa ii felicit pentru implicarea voluntara in acest proiect de „inverzire” al comunitatilor in care ne desfasuram activitatea. Ne face placere sa putem contribui in mod sustinut la protejarea mediului inconjurator si suntem incantati sa ii avem alaturi de noi pe membrii comunitatilor locale, care ne-au insotit cu entuziasm si energie de fiecare data”, a declarat Cristina Bodea, PR manager Smithfield Romania.

Pana in prezent, de-a lungul celor 6 editii ale Miscarii nationale de plantare de arbori si plante “Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, Smithfield a plantat peste 21.000 de copaci.

Programul „Milioane de oameni, milioane de copaci” initiat de Fundatia PRAIS, in parteneriat cu Ministerul Mediului si al Padurilor si cu Garda Nationala de Mediu, este o miscare nationala de plantari de arbori si plante, o platforma adresata tuturor companiilor, fundatiilor, institutiilor din tara care se inscriu in program cu rezultatele plantarilor anuale. Miscarea este recunoscuta oficial de UNEP (United Nations for Environment Program) fiind parte a programului “Plant for Planet”.

In anul 2007, proiectul a fost nominalizat in cadrul IPRA Golden World Awards, la categoria cele mai bune programe de protectie a mediului.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.