Volvo: campion al sustenabilitatii in industria auto

gallery3_xc70_kayak_landcape_retCompania Volvo Cars s-a angajat ca 25% din totalul materialelor plastice din masinile lor, lansate dupa 2025, sa reprezinte material reciclat. Media industriei este acum in jur de 5%. Volvo a cerut furnizorilor din industria auto sa lucreze indeaproape cu producatorii de automobile pentru a dezvolta componente durabile de generatie viitoare care contin mai multe materiale plastice reciclate.

Cantitatea din ce in ce mai mare de materiale plastice utilizate in producerea autovehiculelor reprezinta una dintre provocarile critice ale industriei de reciclare auto. Deseurile de plastic din industria auto sunt adesea piese mulate cu injectie cu mai multe componente, sau materiale plastice armate care pot contine umpluturi precum fibre de sticla, fibre de carbon, perle de sticla sau amestecuri de plastic.

„Intentia Volvo de a integra deseurile de plastic in proiectarea viitoarei sale flote de masini stabileste un nou punct de referinta pe care speram ca si altii din industria auto sa il urmeze. Aceasta este dovada ca problema plasticului poate fi rezolvata prin proiectare si inovatie. ”, a spus Erik Solheim, seful Programului ONU pentru Mediu.

De asemenea, Volvo s-a angajat, sa elimine plasticul ce nu mai poate fi refolosit, din restaurantele, birourile si de la evenimentele companiei pana in 2020 – in jur de 20 de milioane de articole pe an (echivalentul a 500 de articole per angajat).

Sursa foto: volvocars.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.