Wella Professionals si UNICEF au inaugurat Atelierul de Formare din Focsani

Wella Professionals si UNICEF au inaugurat, recent, la Focsani, un Atelier de Formare a tinerilor vulnerabili, prin oferirea de cursuri de coafura si mentorat. Initiativa face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creste accesul la o educatie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si abuzului si a promova un stil de viata sanatos, oferind in acelasi timp o noua sansa adolescentilor vulnerabili. Finantarea oferita de Wella sustine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate in peste 30 de comunitati, precum si Atelierul de formare de la Focsani. Anual, aproximativ de 20 de adolescenti vulnerabili provenind din sistemul public de protectie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia anual de acest tip de formare.

“Initiativa reprezinta un exemplu excelent de parteneriat public-privat in beneficiul celor mai vulnerabili adolescenti, ajutandu-i sa iasa din cercul vicios al saraciei. UNICEF considera ca formarea profesionala reprezinta o componenta a educatiei incluzive si de calitate si ca poate contribui la promovarea incadrarii in munca a tinerilor. Wella sustine aceasta initiativa nu doar cu bani: pune de asemenea la dispozitie cunostintele si mentoratul de care au nevoie adolescentii vulnerabili pentru a deveni profesionisti si a-si construi o viața mai buna,” a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania.

Partea de mentorat a acestui parteneriat intre Wella si UNICEF implica profesionisti in coafura din intreaga lume care vin la atelierele de formare din Romania si Brazilia pentru a impartasi tinerilor din cunostintele si competentele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta sa isi construiasca o cariera in acest domeniu.

Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca si in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt someri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua crestere – a tinerilor care nu sunt nici angajati, nici cuprinsi intr-o forma de educatie si formare (16,8% in 2012).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.