Wella Professionals si UNICEF au inaugurat un Atelier de Formare pentru tinerii vulnerabili

unicef_wella_Piatra_NeamWella Professionals, alaturi de UNICEF, a inaugurat, recent, Atelierul de Formare „Invat, stiu, pot” din Piatra Neamt. Partea de mentorat a acestui parteneriat inovator incheiat intre Wella si UNICEF implica profesionisti in coafura din intreaga lume care vin la atelierele de formare din Romania si Brazilia pentru a impartasi tinerilor din cunostintele si competentele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta sa isi construiasca o cariera in acest domeniu. Finantarea oferita de Wella sustine modelul UNICEF dunicef_wella_Piatra_Neamt-5700e servicii in peste 30 de comunitati, precum si Atelierele de Formare de la Focsani si Piatra Neamt. Anual, aproximativ de 20 de adolescenti vulnerabili provenind din sistemul public de protectie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia de acest tip de formare.

unicef_wella_Piatra_Neamt-5606„Suntem mandri ca putem fi parte din acest proiect minunat si le putem oferi tinerilor o perspectiva frumoasa in viata. A fi un bun coafor reprezinta o sansa reala de a fi integrat in societate si a capata incredere ca iti poti lua viata in propriile maini. Comunitatea coaforilor din Romania este o mare familie, Wella fiind un liant in aceasta comunitate. Pregatim o echipa de mentori romani – stilisti experimentati ce au capacitatea de a fi formatori – pentru a sprijini educatia profesionala a tinerilor de la cele doua ateliere de formare deschise in Romania”, a declarat Cristina Ricu, Marketing Manager Wella, Professional Brands Marketing & Distribution SRL.

Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca si in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt someri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua crestere – a tinerilor care nu sunt nici angajati, nici cuprinsi intr-o forma de educatie si formare (16,8% in 2012).

Initiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creste accesul la o educatie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si abuzului si a promova un stil de viata sanatos, oferind in acelasi timp o noua sansa adolescentilor vulnerabili.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.