Wienerberger construieste casa care produce mai multa energie decat consuma

Wienerberger va finaliza in vara acestui an in Austria prima constructie de caramida eficienta din punct de vedere energetic, in cadrul programului e4 Brickhouse 2020. Datorita materialelor utilizate, aceasta cladire va avea pierderi minime de energie, aproape de zero. Casa deja respecta noile directive europene in constructii care, incepand cu anul 2020, impun cladirilor noi sa reduca aproape la zero transferul termic si implicit pierderile de energie. e4 Brickhouse 2020 va fi o casa care va produce mai multa energie decat va consuma, folosind numai energie din surse regenerabile.

„Ne dorim sa demonstram ca este posibila realizarea unor constructii sanatoase, eficiente energetic si accesibile, folosind caramida. Compania noastra are datoria de a prezenta cele mai recente inovatii si tendinte si de a oferi celor interesati de arhitectura, precum si expertilor din domeniile conexe, o perspectiva asupra sferei de aplicatii a caramizii in arhitectura internationala”, a declarat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger.

Conceptul de cladire e4 Brickhouse dezvoltat de Wienerberger imbina patru elemente cheie: realizarea de zidarie din caramida eficienta energetic, preturi accesibile pentru constructie si scaderea consumului energetic, majorarea gradului de utilizare a surselor de energie alternativa, precum si calitatea unica in ceea ce priveste locuirea.

Proiectul va fi prezentat in cadrul concursului de arhitectura Wienerberger Brick Award 2012. Competitia internationala pune accent pe durabilitate, eficienta energetica, functionalitate si design exterior inovator. Cladiri remarcabile din intreaga lume, construite cu produse din ceramica, au fost inscrise in concurs. Gala de decernare a premiilor din acest an va avea loc la Primaria din Viena, pe data de 3 mai 2012. Valoarea totala a premiilor Wienerberger Brick Award este de 27.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.