Wienerberger va dona caramida pentru constructia a 140 de case Habitat

Wienerberger Sisteme de Caramizi va dona in urmatorii trei ani materiale de constructie pentru 140 de locuinte realizate pentru familii dezavantajate si vulnerabile economic si social. Angajamentul in acest sens al producatorului de caramizi Porotherm vine ca urmare a incheierii unui parteneriat cu Habitat for Humanity Romania. Pe langa materiale, Wienerberger va sustine proiectele Habitat cu voluntari si cu expertiza tehnica pe toata durata constructiilor. Acest parteneriat semnat in Romania reprezinta primul proiect de colaborare pe plan global intre Wienerberger si Habitat for Humanity.

“Parteneriatul cu Habitat for Humanity este un angajament international pe termen lung, la nivel de grup, care ne onoreaza și in care planuim sa investim multe resurse financiare si umane, de la consultanta tehnica la voluntariat. Vom oferi solutii durabile si ecologice demonstrand ca se pot realiza constructii de calitate din caramida in timp record, la costuri rezonabile”, a declarat Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing.

Startul parteneriatului il constituie donarea integrala a materialelor necesare constructiei structurilor primelor 5 case ce vor fi ridicate cu Porotherm in cadrul „Big Build” la Craiova. Big Build este un eveniment spectaculos de constructie accelerata, care are loc in perioada 1-5 octombrie 2012 si care a ajuns la cea de-a patra editie. Familiile beneficiare vor lucra la viitoarele locuinte impreuna cu 200 de voluntari de la mai multe companii din Romania si voluntari din Irlanda de Nord.

„Parteneriatul cu Wienerberger reprezinta o noua etapa in strategia de dezvoltare a organizatiei noastre. Parteneriatul faciliteaza scalarea si realizarea unor proiecte noi de constructie din materiale inovatoare si sustenabile. Misiunea noastra este sa facem din locuirea in conditii decente, accesibile si adecvate, o problema de constiinta si de actiune a tuturor membrilor comunitatii”, a declarat Emil Olteanu, Director National Habitat for Humanity Romania.

Wienerberger Sisteme de Caramizi s-a implicat intens in ultimii ani in sustinerea dezvoltarii unor locuinte de cea mai buna calitate si a sprijinit atat diverse actiuni ale comunitatilor locale, cat si arhitectii din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.