Women Deliver a lansat Young Leaders 2018 – program gratuit de training pentru promotorii egalitatii de gen

young leaders women deliverOrganizatia americana Women Deliver a lansat a treia editie a programului sau international de training Young Leaders, adresat tinerilor activisti si promotori ai drepturilor femeilor. Programul a fost lansat oficial in 2013, beneficiind de sprijin institutional si privat, printre sustinatori numarandu-se companii mari, precum Johnson & Johnson si Bayer. 400 de tineri din peste 100 de tari au absolvit pana acum acest program de doi ani, iar pentru actuala editie sunt asteptati alti 300.

Pentru a te inscrie in program, trebuie, in primul rand, sa ai intre 15 si 28 de ani. Trebuie sa stapanesti limba engleza (vorbit, citit, scris) si, desigur, sa ai acces permanent la Internet, pentru ca toate modulele de curs si sesiunile interactive se vor desfasura online. Formularul propriu-zis de inscriere in program contine sectiuni referitoare la experienta pe care o ai in zona activismului pentru drepturile femeilor, egalitatea de gen, sanatatea sexuala si reproductiva etc. Se mai solicita doua scrisori de recomandare, CV, linkuri catre articole relevante semnate de tine (daca este cazul) si confirmarea disponibilitatii de participare la Conferinta internationala Women Deliver 2019, in Canada. Termenul limita de inscriere (online) este 13 octombrie a.c. Cursurile vor debuta in ianuarie 2018 si se vor termina in decembrie 2019.

Avantajele si beneficiile oferite de program absolventilor tin in primul rand de dobandirea de noi competente si dezvoltarea capacitatii de advocacy in domeniu. Oportunitatile de networking, vizibilitatea la nivel international si, nu in ultimul rand, accesul la microgranturile programului sunt, de asemenea, atractive pentru candidati. Women Deliver a oferit absolventilor 50 de granturi a cate 5000 USD fiecare pentru implementarea de proiecte centrate pe drepturile femeilor si ale tinerelor.

Programul Young Leaders a fost accesat inclusiv de romani. In prezent, trei tinere din Romania urmeaza cursurile programului. Printre ele, Adriana Radu, managerul proiectului Sexul vs Barza (www.sexulvsbarza.ro) – prima platforma de educatie sexuala in format video din Romania.

Mai multe informatii despre program, AICI

Sursa foto: womendeliver.org

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.