WWF: Impreuna salvam 700.000 de ha de paduri valoroase din Romania!

WWF 2019WWF lanseaza campania „Impreuna salvam padurile valoroase ale Romaniei”, pentru ca peste 700.000 de ha de padure sa fie protejate impotriva taierilor iresponsabile.

Primele 100 de ha de padure cu valoare ridicata de conservare astfel protejate vor reprezenta un prim exemplu si vor deschide drumul catre salvarea tuturor padurilor valoroase. 

Toate padurile sunt valoroase. Iar din totalul de 7 milioane de ha de padure ale Romaniei, cel putin 10% sunt extrem de valoroase, deoarece adapostesc specii grav amenintate cu disparitia si au un rol critic in protejarea comunitatilor locale. Sunt peste 700.000 de hectare de padure pe care specialistii le numesc paduri cu valoare ridicata de conservare. „Dintre acestea, WWF a identificat pana acum peste 32.500 ha, dar ne dorim sa facem mult mai mult. Pentru rezultate mari e nevoie de noi toti”, a declarat Radu Melu, coordonatorul national al departamentului Paduri la WWF Romania.

Dupa identificarea valorilor acestei paduri, pentru ca ele sa fie protejate pe termen lung, se vor interzice orice fel de lucrari care le-ar putea afecta. In plus, expertii WWF se vor asigura, contribuind cu resurse si cunostinte tehnice, ca localnicii vor beneficia in continuare de serviciile oferite de padurile valoroase. 

Primele 100 de hectare astfel protejate vor reprezenta un prim exemplu si vor deschide drumul catre salvarea tuturor celor 700.000 de hectare de paduri valoroase. 

 Prin campania „Impreuna salvam padurile valoroase ale Romaniei”, oricine poate salva padurile trimitand un SMS cu „PANDA” la 8844. Astfel, cu fiecare sms trimis pentru a dona 2 euro pe luna vor fi salvati 50 de mp de padure de taierile iresponsabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.