XXL Mega Discount a invatat peste 800 de elevi ca “Sanatatea are gust bun”

Compania XXL Mega Discount a derulat campania educationala “Sanatatea are gust bun”, ce a vizat informarea elevilor din clasele a IV-VII despre importanta unei alimentatii sanatoase. Campania ce a reunit peste 800 de elevi, s-a derulat in sase orase din tara, respectiv Buzau, Braila, Galati, Brasov, Targoviste si Bucuresti. Scopul campaniei a fost acela de a-i face constienti pe elevi asupra importantei unei diete echilibrate si a unui stil de viata sanatos. Medici specialisti le-au explicat copiilor de ce este recomandata hrana bogata in legume si fructe, care sunt efectele consumului de dulciuri si sucuri carbogazoase asupra sanatatii si a alimentelor bogate in grasimi. Mai mult, a fost abordata si importanta miscarii pentru o viata sanatoasa pentru ca, in Romania, tot mai multi copii se confrunta cu problema greutatii in exces.

“Cifrele tot mai alarmante ne determina sa tragem un semnal de alarma si sa actionam. Responsabilitatea alimentatiei sanatoase a copiilor apartine adultilor, acestia trebuie sa le asigure o dieta echilibrata. Suntem convinsi ca sfaturile avizate ale specialistilor vor fi insusite de elevi si le vor aplica acasa si mai ales la scoala”, au declarat reprezentantii XXL Mega Discount.

In Romania, aproximativ 40% dintre copii sunt supraponderali din cauza obiceiurilor alimentare nesanatoase dobandite in familie si in mediile lor de socializare.

Campania “Sanatatea are gust bun” s-a desfasurat sub forma unei lectii interactive, in care copiii au putut pune intrebari si cere sfaturi despre alimentatie. La sfarsitul orei, pentru a se asigura ca cei mici vor pune in practica ceea ce au invatat, au fost legati la ochi si invitati sa ghiceasca mai multe tipuri de legume si fructe, iar apoi cu sorturi de bucatarie personalizate, in culori vesele si manusi de unica folosinta, au fost implicati intr-un atelier practic de realizare a sandwich-urilor.In final, fiecare copil a primit sortul cadou, o brosura despre nutritia corecta, cu multe informatii utile varstei lor si desigur o diploma de campioni in alegeri sanatoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.