YTONG: Conferintele de arhitectura preferate de peste 4000 de copii in ultimii patru ani

ytong

ytong

Peste 4.000 de copii din clasele primare si gimnaziale au participat in ultimii patru ani la un program national de conferinte de arhitectura. Intitulat De-a Arhitectura Povestita, proiectul a fost dezvoltat de Asociatia De-a Arhitectura, cu scopul de a introduce arhitectura ca materie de studiu in cat mai multe scoli de stat si private din Romania. Conferintele de arhitectura pe intelesul copiilor sunt un mix de educatie de arhitectura, tehnologie si divertisment. Anul acesta, arh. Andrei Ivanescu a sustinut o prezentare interactiva in care copiii bucuresteni au aflat care sunt cele trei roluri pe care fiecare persoana si le poate asuma in  diferite momente in societatea de astazi – acela de „user”, „hacker si „designer”. Intr-o alta conferinta sustinuta de arh. Cristian Craioveanu micii spectatori au vazut cum se poate materializa o idee cu ajutorul unei imprimante 3D. Arh. Ana Hogas le-a vorbit copiilor despre expeditia ei si a arh. Ionut Florea in jurul Africii si Asiei si despre cele mai frumoase case traditionale in care au locuit. Arh. Marilena Manolache le-a descris elevilor de la Brasov rolul arhitectului in societate, in timp ce arh. Marius Miclaus le-a vorbit copiilor din Timisoara despre construirea refugiului Caltun din Muntii Fagaras, aflat la cota 2.135m. Arh. Mihai Tuca a povestit participantilor din Sibiu despre casele pe care le-a intalnit pe drumul catre Siberia extrema.

Aceasta experienta este interesanta pentru toti cei implicati: copiii intra in contact cu un format nou, cel de conferinta, asista la „povesti” care le antreneaza imaginatia, iar arhitectii intra in contact cu un public nou, viitorii beneficiari, carora le pot impartasi din experienta lor, venind mai aproape de micii cetateni ai orasului”, a declarat arh. Eliza Yokina, fondator De-a Arhitectura si Managing Partner SYAA.

Proiectul De-a Arhitectura Povestita este sustinut inca de la inceput de brandul german de zidarie YTONG.

Pentru ca generatiile viitoare sa se poata bucura de un mediu construit de calitate este nevoie de o informare si o interactiune constanta a intregii comunitati cu actorii direct implicati in domeniu. YTONG vede un potential mare in educarea prin joc si activitati creative in domenii complexe, precum arhitectura sau constructiile. De aceea, atentia noastra s-a indreptat catre acest proiect, prin intermediul caruia putem contribui la dezvoltarea personala a copiilor din toata tara, care vor sti ce inseamna primii pasi spre proiecte inovatoare si arhitectura de calitate”, a declarat Georgiana Stanciu, Marketing Coordinator Xella RO.

Cursul de arhitectura a pornit de la 7 scoli si 220 de copii si a ajuns sa fie predat in acest an scolar la 3.500 de copii din 140 de clase, din 20 de judete si din Capitala. Copiii din clasa pregatitoare pana la clasa a VII-a sunt pregatiti de 145 de profesionisti din domeniul arhitecturii si urbanismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.