Zentiva a lansat proiectul de educatie non-formala adresat liceenilor

Compania farmaceutica Zentiva  Romania si organizatia non-guvernamentala Scoala de Valori organizeaza in intervalul 9-13 iulie o Scoala de Vara dedicata elevilor din liceele tehnice din Bucuresti. Aceasta este prima etapa din proiectul Zentiva Express, de care vor beneficia 50 de elevi. Cea de-a doua etapa prevede o sesiune de practica pentru 30 de liceeni selectati, urmand ca 15 dintre ei sa isi asume angajamentul cu compania Zentiva, astfel incat pe parcursul anului terminal sa primeasca bursa de studiu si dupa absolvire sa devina angajatii companiei. Profilul candidatului a avut în vedere elevii de liceu de clasa a XI-a, interesati sa profeseze pe viitor in domeniul productiei farmaceutice. Programul a atras aproape 100 de aplicanti din 12 licee tehnice din capitala – dublu fata de numarul locurilor disponibile.

„Noi privim acest proiect ca pe o parte a viitorului organizaţiei noastre. Proiectul Zentiva Express reuneste cincizeci de  tineri dornici ca dupa absolvirea liceului sa isi croiasca un viitor in industria farmaceutica si implica o echipa complexa de profesionisti din cadrul organizatiei noastre, oameni care urmeaza sa fie mentori pentru tinerii pe care, la finalul proiectului, ii vom angaja. Ne dorim ca programele educationale dedicate tinerilor sa devina o traditie a organizatiei noastre, pentru că avem datoria de a pregati urmatoarele generatii in spiritul acelorasi valori care ne-au format si dupa care ne ghidam si acum: profesionalism, dedicare, inovatie”, a declarat Margareta Tanase, Director Operatiuni Industriale Zentiva.

Scoala de vara urmareste sa le ofere celor 50 de participanti ocazia de a-si spori increderea in propriile puteri, de a constientiza propriul potential si de a se pune in legatura cu propriile valori prin sesiuni de educatie non-formala. Dupa aceasta etapa, elevii vor trece printr-o noua selectie, in urma careia 30 dintre ei vor merge mai departe in faza de practica in cadrul site-ului de productie Zentiva, in perioada 3 – 10 septembrie 2012. In urma stagiului de practica, 15 elevi vor fi alesi pentru a beneficia de o bursa de studiu pe durata anului scolar 2012-2013, dupa care vor intra intr-o perioada de ucenicie timp de doua luni. La finalul proiectului, in ianuarie 2014, elevii urmeaza sa fie angajati pe termen nedefinit in cadrul companiei.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.