Ziaristii pot sa aplice la Bursa pentru Excelenta in Jurnalism

Pana pe 5 martie 2013, jurnalisti cu experienta din Romania, Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia sunt invitati sa se inscrie la cea de-a saptea editie a programului “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism”. Tema editiei din acest an este Integritate. Aplicantii selectati de catre un comitet independent  vor primi o bursa in valoare de 2.000 de euro, precum si indemnizatii de calatorie si cercetare de pana la 2.000 de euro. De asemenea, jurnalistii selectati vor participa la seminarii de dezvoltare profesionala si vor primi indrumare pe tot parcursul realizarii materialelor. In plus, primele trei articole castigatoare vor fi premiate cu burse in valoare de 4.000, 3.000 si respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atat in engleza, cat si in limbile locale in media regionala si internationala.

Odata cu finalizarea programului, jurnalistii vor deveni membri ai retelei de absolventi si astfel vor avea ocazia de a interactiona cu jurnalisti de prestigiu, regionali sau internationali. De asemenea, membrii retelei vor avea oportunitatea sa isi promoveze materialele, dar si sa apeleze la sprijin profesional sau financiar pentru cercetare.

La editia de anul trecut a Bursei pentru Excelenta in Jurnalism, Sorana Stanescu, jurnalist TVR, a primit marele premiu de 4.000 de euro pentru articolul despre restrictiile de pe piata muncii din Marea Britanie care i-au facut pe muncitorii romani si bulgari tot mai usor de exploatat.

Programul Bursa pentru Excelenta in Jurnalism a fost lansat in 2007 de Robert Bosch Stiftung si Fundatia ERSTE in colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) si isi propune sa promoveze jurnalismul de calitate, dar şi sa contribuie la crearea de reţele de colaborare profesionala intre tari.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.