Ziua Sigurantei pe Internet, sustinuta si in acest an de marile companii

UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL Romania, Euroaptitudini si BitDefender au sustinut si in acest an Ziua Sigurantei pe Internet. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinta organizata de Salvati Copiii Romania, prin care s-a dorit sa se atraga atentia asupra necesitatii de a proteja copiii care acceseaza Internetul si a modului in care se poate face acest lucru. Totodata, a fost lansat si un studiu sociologic al Organizatiei Salvati Copiii, care a indicat o crestere a numarului copiilor care acceseaza Internetul, de pe dispozitive tot mai diverse, fapt ce a dus la sporirea in ultimii 3 ani a comportamentelor periculoase in mediul online.

Salvati Copiii Romania propune chiar utilizarea in institutiile de invatamant din Romania a unui ghid scolar, ce contine atat informatii teoretice, cat si aplicatii practice, pentru a promova utilizarea in siguranta a Internetului de catre elevi.

“Rezultatele cercetarii evidentiaza cresterea utilizarii Internetului de catre copii de pe dispozitivele mobile si, in subsidiar, cresterea ponderii unor comportamente potential periculoase, precum vizionarea de mesaje cu continut sexual sau adaugarea necunoscutilor in listele de prieteni. De asemenea, parintii au declarat ca si-ar dori sa primeasca mai multe informatii pe aceste teme de la autoritati si au sutinut in continuare rolul important al scolii in educatia privind siguranta online. De aceea militam pentru ca scoala romaneasca sa se implice tot mai mult in educarea copiilor pentru a se proteja de pericolele din mediul online”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

In cadrul evenimentului au fost premiati si castigatorii concursului national „Vrem respect pe Internet”, adresat copiilor si tinerilor intre 6 si 18 ani. Structurata pe doua grupe varsta (6-12 ani, respectiv 13-18 ani), competitia s-a bucurat de participarea a peste 2200 de copii si tineri din toata tara, cu 941 de proiecte multimedia care au ilustrat importanta unui comportament civilizat si responsabil pe Internet.

Proiectele castigatoare ale categoriei 6-12 ani sunt: Locul I – Prajitura NET (realizat de Camarzan Miruna, Darie Corina, Stanca Alisa); Locul II – Povetele Micutului NET (realizat de Zamfir Gratiela, Albu Liana si Neacsu Daniela iar Locul III – Viziunea plastica asupra Internetului (realizat de Moraru Marius, Simion Alexandru si Iancu Mariana). Pentru categoria de varsta 13-18 ani, proiectele clasate pe primele locuri sunt: Locul I – Respecta si virtual (realizat de Donciu Ioana-Camelia, Ghiurca Roberta-Mihaela, Grapinoiu Stefan Severian), Locul II – Informeaza-te inainte sa navighezi! (realizat de Arsenie Constantinescu Elena, Burghelea Bogdan-Gabriel, Vlasie Cristina Elena), iar locul III a fost  castigat de proiectul Atitudine? (realizat de  Chiuariu Traian, Nemtanu Silvia, Puiu Sebastian).

La fel ca anul trecut, in cadrul categoriilor speciale, au fost desemnate cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2012. Selectia s-a facut dintre cele 60 de aplicatii primite la cele 4 categorii. Astfel Scoala Numarul 6, Nicolae Titulescu, Constanta, a obtinut locul I la categoria Scoala Anului, Gradinita  cu Program Prelungit Tudor Vladimirescu”, din Craiova a fost desemnata Gradinita Anului,  Balan Georgiana Alina este Profesorul Anului iar Nan Mihai este Voluntarul Sigur.info al Anului.

Castigatorii au primit produse de la companiile sustinatoare ale evenimentului, respectiv: COSMOTE (care a oferit ca premii MP3 playere, sisteme de navigare, camere foto şi pachete preplătite Nokia şi Samsung), UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL Romania, Euroaptitudini si BitDefender.

Ziua Sigurantei pe Internet promoveaza utilizarea sigura si responsabila a Internetului si a telefoanelor mobile, in special de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea publicului tinta cu privire la pericolele navigarii online fara supraveghere.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.