CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

#SPECIALCSR: Interviu cu Mike Ellison, Raytheon Missiles & Defense

 

SpecialCSR-Interviuri

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oameni din companiile care s-au implicat in aceasta perioada in sustinerea comunitatilor.

Acum, mai mult ca oricand, avem nevoie sa vedem IMPLICAREA COMPANIILOR!
Pentru ca avem nevoie de Stiri Bune care sa ne Inspire!

In continuare cititi un Interviu cu Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive în cadrul Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei americane Raytheon Technologies despre actiunile companiei in aceasta perioada.


foto Mike Ellison_Raytheon

 


  1. Cum a luat naștere ideea lansării acestui proiect de CSR – CreSTEM Viitor, derulat de Raytheon împreună cu asociația Școala de Valori? De la ce a pornit, ce ați avut în vedere?

Raytheon își propune să inspire tinerii să devină specialiștii de mâine în ceea ce privește tehnologia și inovația, contribuind în același timp la dezvoltarea abilităților STEM și a gândirii critice. Suntem de părere că este esențial să reducem diferențele majore de succes academic dintre categoriile privilegiate și cele defavorizate. Acesta a fost principalul motiv pentru care am susținut un proiect precum Creștem Viitor. Credem că acesta este genul de proiect care poate deschide porțile către o educație extinsă în domeniul STEM, în special în rândul tinerilor din medii defavorizate.

Creștem Viitor a fost dezvoltat în parteneriat cu asociația educațională Școala de Valori pentru a oferi pregătire gratuită și ateliere de dezvoltare personală pentru 30 de elevi de clasa a XII-a care provin din comunități defavorizate și se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat.

CSR Awards

Proiectul a oferit pregătire gratuită sub forma unor meditații online pentru examenele de bacalaureat în domeniul STEM, la materiile alese de participanți, matematică, biologie, informatică, dar și pregătire pentru admiterea la facultățile cu domenii de studiu similare. Programul a inclus, de asemenea, instruire, ateliere de dezvoltare personală și ateliere de tip Bibliotecă Vie, întâlniri și discuții cu profesioniștii STEM din cadrul companiei Raytheon.

  1. Proiectul s-a derulat timp de șapte luni, în 2021, și a vizat pregătirea liceenilor din medii defavorizate din România, la materiile STEM, pentru susținerea probelor de Bacalaureat. Care au fost așteptările Raytheon & Scolii de Valori privind acest program? Dar rezultatele sale? Care a fost feedback-ul elevilor? Plănuiți să mai organizați și alte ediții?

Obiectivul nostru principal a fost ca toți elevii să promoveze examenul național la materiile STEM pentru care au făcut pregătire. Rezultatele ne-au bucurat, întrucât am avut o rată de succes de 100%. Astfel, toți cei 30 de elevi care au trecut prin acest program au trecut cu brio la materiile pentru care s-au pregătit. Mai mult decât atât, notele medii de promovare pentru elevii din program au fost peste nota de promovare, după cum urmează: informatică 8.5, matematică 7.65 și biologie 8.23.

Pe lângă acest obiectiv precis, am dorit să îi inspirăm pe studenții implicați în program și să le arătăm frumoasa lume a oportunităților pentru o viitoare carieră STEM. Suntem fericiți că am reușit să contribuim la schimbarea mentalității lor. Conform feedback-ului de la finalul proiectului, aproape toți studenții din program doresc să continue educația STEM și să-și construiască un viitor în această direcție.

  1. De ce STEM și încurajarea tinerilor spre aceste materii și zone de dezvoltare și carieră?

În cadrul Raytheon, înțelegem cât de importantă este educația STEM în pregătirea următoarelor generații de specialiști și potențiali colegi. Ne-am propus să îi ajutăm pe tineri să aibă uneltele necesare pentru a avea succes pe plan academic, cum ar fi întâlnirile cu profesioniști din domeniul STEM, întâlniri aspiraționale care să le crească interesul pentru o carieră în această direcție. Investind în programe de educație care dezvoltă competențe STEM, gândire diversă și abilități de leadership, îi inspirăm pe studenți să construiască o lume mai sigură și mai conectată.

  1. Povestiți-ne puțin despre cum credeți cp vor arăta joburile viitorului în următorii 5-10 ani. Care vor fi domeniile vedetă, ce fel de roluri se vor căuta? Cât de pregătiți sunt tinerii de astăzi pentru aceste joburi?

 

O carieră în domeniul STEM înglobează o multitudine de oportunități în ceea ce privește locurile de muncă. Există însă 3 subdomenii STEM care vor deveni și mai atractive pentru tânăra generație:

  • Locurile de muncă în știință, care includ specializări în biologie, chimie, științe medicale, fizică, informatică, psihologie și științe sociale. Aici vorbim despre oamenii de știință din domeniul mediului, biochimiștii, psihologii și oamenii de știință din domeniul medical care vor avea o mare responsabilitate profesională: să asigure un mediu cât mai sănătos pentru noi toți;
  • Locurile de muncă în tehnologie, care constau în dezvoltarea de sisteme și programe software ce pot aduce schimbări reale în societate. Pentru acest tip de joburi vorbim despre programatori de calculatoare, dezvoltatori de web, dezvoltatori de sisteme software, arhitecți de rețele și analiști de sisteme;
  • Locuri de muncă în inginerie, care combină creativitatea cu abilități tehnice pentru a crea soluții pentru toate tipurile de probleme cu care se poate confrunta societatea. Aici putem vorbi despre inginerii mecanici, electrici, chimici, civili, aerospațiali și de mediu, profesioniști care pot schimba lumea în continua ei evoluție.

Sistemul educațional e înclinat să creeze un ecosistem în care poate instrui și împuternici tânăra generație, astfel încât tinerii să opteze pentru slujbele viitorului și acesta este genul de misiune căreia ne-am alăturat și noi prin proiectele pe care le susținem.

 

  1. Care vor fi abilitățile necesare pentru joburile viitorului, în următorul deceniu? Ce rol vor juca skill-urile sociale în definirea noilor profesii & meserii? Dar cunoștințele teoretice?

Educația STEM este esențială pentru succesul tinerilor de pretutindeni, deoarece majoritatea locurilor de muncă cu cea mai rapidă creștere vor necesita o anumită pregătire în domeniul STEM. Abilități precum colaborarea, rezolvarea creativă a problemelor și cercetarea sunt calități esențiale pentru  următoarea generație de ingineri. Și ar mai fi valori universal esențiale, precum acceptarea diferențelor și respectul față de ideile și contribuțiile celorallți. Un alt aspect de luat în calcul ar fi și valorile sociale, precum toleranța și acceptarea, calități care creează un mediu favorabil dezvoltării armonioase în rândul echipelor.

  1. Ce rol vor juca componentele de CSR, în viitor, în cadrul dezvoltării companiilor și comunităților? Cum vedeți acțiunile de CSR în următorii 5 ani, de pildă, în domeniul în care Raytheon activează? Ce impact au astfel de acțiuni asupra comunităților vizate?

Compania noastră se concentrează pe dezvoltarea forței de muncă din viitor, ajutând tinerii să-și valorifice pasiunea pentru matematică și științe. Prin contribuția noastră în comunitate, sperăm să lăsăm o amprentă durabilă asupra elevilor, astfel încât aceștia să găsească împlinire personală și profesională în activitățile STEM și în carierele din domeniu. Investind în programe de educație care cultivă abilități STEM, gândire diversă și abilități de conducere, îi inspirăm pe tineri să construiască o lume mai sigură și mai conectată.

****

Compania americană Raytheon Missiles and Defense, o divizie a Raytheon Technologies, activează în industria aerospațială și a apărării și oferă clienților din toate colțurile planetei (inclusiv României) cele mai avansate soluții pentru detectarea, identificarea și interceptarea amenințărilor. Cu un portofoliu extins de sisteme de apărare antirachetă și anti-aeriene, echipamente de precizie, radare, sisteme de comandă și control și tehnologii avansate de apărare, soluțiile Raytheon Missiles & Defense protejează cetățenii, personalul combatant și infrastructurile în peste 50 de țări din întreaga lume.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.