There isn’t a PLANet B: Finantare de 154.000 euro pentru proiecte de mediu

noplanet bAsociatia Serviciul APEL anunta lansarea unui program de finantare de proiecte de constientizare a opiniei publice cu privire la impactul schimbarilor climatice, precum si de promovare a educatiei pentru dezvoltare durabila in UE.

In cadrul proiectului „There isn’t a PLANet B” vor fi acordate grant-uri in valoare totala de 717.600 RON (154.000 euro) pentru organizatiile societatii civile (ONG) mici si mijlocii din Romania care au activitate in domeniul protectiei mediului si indeplinesc criteriile de eligibilitate.

ONG mici si mijlocii sunt invitate sa depuna note conceptuale (idei de proiecte) direct pe platforma https://ro.noplanetb.net/ pana cel tarziu vineri, 25 mai 2018, ora 24.00.

La nivel global, omenirea se confrunta deja cu efectele schimbarilor climatice – modificari dramatice de temperatura, evenimente meteorologice extreme, cresterea alarmanta a nivelului oceanelor. La randul lor, acestea creeaza efecte in lant, precum crize alimentare, urmate de conflicte si migratie. Proiectul cu finantare europeana „There isn t a PLANet B! Strategii castigatoare si actiuni mici pentru impact mare asupra schimbarilor climatice” vizeaza implicarea ONG la nivel local, regional si national in cresterea nivelului de constientizare a opiniei publice privind impactul schimbarilor climatice si reducerea consecintelor pe termen lung.

Programul de finantare vizeaza trei mari tematici, corespondente cu trei Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD):

  • Orase si asezari umane sustenabile (ODD 11), cu focus la nivelul autoritatilor locale
  • Modele de productie si consum sustenabile (ODD 12), orientata catre cetateni si consumatorii individuali
  •  Actiune urgenta pentru combaterea schimbarilor climatice si a impactului acestora (ODD 13), vizand politici locale, nationale sau europene.

Proiectele pot include activitati diverse, precum evenimente si conferinte publice, campanii de constientizare, sesiuni de informare, maratoane, concerte, workshop-uri, sesiuni de training, creare website-uri sau aplicatii etc., sub conditia ca activitatile sa urmareasca scopul si obiectivele apelului de propuneri.

Proiectele vor fi evaluate dupa criterii clare stabilite impreuna cu finantatorul proiectului „No PLANet B!”. Proiectele desemnate castigatoare vor fi implementate cu asistenta din partea Asociatiei APEL, atat financiar, cat si pe parte de management.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.